vrijdag, mei 11, 2007

Sarkozy en Chirac

Nicolas Sarkozy en Jacques Chirac woonden gisteren in de Jardin du Luxembourg in Parijs samen een bijeenkomst bij ter nagedachtenis aan de slavernij. Sarko had een lekkere bruine kop overgehouden aan een paar daagjes Malta...
Tien mei is sinds vorig jaar de nationale slavernijherdenkingsdag. Boze tongen beweren dat de rechtse regering die datum koos om 10 mei 1981 naar de achtergrond te verdringen. Toen kwam François Mitterrand als eerste en enige linkse president aan de macht, wat leidde tot een groot volksfeest. De herdenkingsdag verwijst naar 10 mei 2001, toen slavernij is bestempeld als 'misdaad tegen de menselijkheid'.
Ik schreef een verhaal over de lange en turbulente relatie tussen Chirac en Sarkozy. Vriendschap, bewondering, verraad: een toneelschrijver of cineast hoeft er weinig bij te verzinnen... In Het Parool en BN/De Stem lees je een ingekorte versie van het verhaal.

Labels: ,

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Beste Olivier, alvorens toch een kritische noot de plaatsen over "de lekkere bruine kop "van Sarkozy hetgeen natuurlijk weer eens een typerende linkse opmerking is, zou ik mij maar eens onthouden van het integraal overnemen ( ondanks bronvermelding) van een artikel o.a uit The Guardian ( hetgeen toch niet jouw politieke richting is) Zo zie je maar weer links waait met alle winden mee. kortom tracht een echte journalist te worden, er is nog hoop. Met vriendelijke groet PaulKasteel hoofdredacteur van www.frankrijkkritisch.nl

13/5/07 14:46  
Anonymous Anoniem schreef...

Velen dromen van een kasteel in Frankrijk, maar dit Kasteel wil niemand. Wat een putlucht komt er uit!
Een korte blik op de genoemde site van meneer Kasteel leert ons dat hij geen enkel recht heeft om Olivier op zijn journalistieke prestaties aan te spreken. Wat een prutser!

15/5/07 08:47  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Merci Carl. Zelf vond ik de onduidelijke en ongefundeerde reactie van dhr Kasteel niet echt de moeite waard om serieus op te reageren.

15/5/07 11:39  

Een reactie posten

<< Home