maandag, mei 25, 2009

Het Franse lied: Make the girl dance - Baby baby

Tja, publiciteit levert het in ieder geval wel op, naakt door de Rue Montorgueil in Parijs lopen. Muzikaal voegt het ongeveer even veel toe als de Toppers op het songfestival, vermoed ik.

Labels: ,

5 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Wat een geweldige video! Het chanson is natuurlijk prachtig, maar vooral het feit dat je de toch best gecompliceerde teksten zo kunt meelezen maakt het makkelijker om de essentie van het lied te begrijpen. En geheel anders dan bijna alle andere video's is hier de montage rustig, niet elke halve seconde een nieuw shot maar afgewogen beelden met diepte en continuiteit.
Fijn om daar zo rond de lunchpauze even kennis van te nemen, zo krijgen cultuur én informatie geheel nieuwe dimensies.
Boeiend!

25/5/09 13:38  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Voor de liefhebber is er nu ook de mannelijke versie, Les frites de Bruxelles door Edouardo...

25/5/09 23:55  
Blogger François schreef...

Eh tja...niet lang na het ontbijt is dit ook een eh....boeiende muzikaal/visuele ervaring. Muzikaal gezien nog wel beter dan de damesversie, natuurlijk. Paar foutjes, de transistorradio die door de setdressing is uitgekozen oogt wat minder dan die in de Rue Montorgueil. En bij de casting is het ook ergens enórm misgegaan.

26/5/09 09:06  
Blogger emile schreef...

Oh. My. God. En op de nuchtere maag, ook dat nog.

En dan te bedenken dat ik over een slordige 6 weken naar Brussel verhuis... Ik krijg plots zo'n onverklaarbaar en onbestemd "Waar is hier de nooduitgang"-gevoel.

26/5/09 11:18  
Blogger François schreef...

Speciaal voor Emile: ter geruststelling een veeeeel smaakvollere variant in het 13e in Parijs:-) En het eindigt zo keurig in een echte kerk!
http://www.dailymotion.com/video/x9h2n3_reead-baby-3-mecs-a-china-town-avec_music

5/6/09 13:30  

Een reactie posten

<< Home