donderdag, juli 30, 2009

In Parijs is af

Mijn boek is af. Tenminste, echt af is een boek waarschijnlijk nooit, maar de tekst is er, gaat nu langs meelezers, wordt door mijzelf nog bijgeschaafd, gaat naar de uitgever, komt terug, gaat weer naar de uitgever. Dat werk.
Tijd om er iets meer over te vertellen, wat ik al een tijdje geleden beloofde. In Parijs (misschien komt er nog een ondertitel) schetst een beeld van het Parijs & Frankrijk van nu, gezien vanuit mijn ogen. Ik neem de lezer mee op mijn reportages in alle uithoeken van het land, inclusief Parijs en de banlieue.
Er is veel aandacht voor Sarkozy, de tobbende socialisten, de oude Le Pen, maar ook voor de kapper in de Marais, Madame Aïach en andere minder bekende Fransen die ik de afgelopen jaren tegenkwam.
Ik geef vooral kleurrijke beschrijvingen, vertel (hopelijk) leuke verhalen en kom hier en daar met een sappige anekdote. Maar er zijn ook serieuze analyses. Ik geef mijn visie op de voorstedelijke rellen, op het CPE-conflict, op de presidenten Chirac en Sarkozy, op de rol van de islam, die hier anders is dan in Nederland.
In Parijs is chronologisch geschreven en is ook te lezen als het verhaal van een jonge journalist die op zijn 23ste in Parijs in het diepe gegooid wordt. De term coming of age is al ergens in mijn entourage gevallen.

Enfin, à vous de juger bien-sûr.

In Parijs verschijnt bij uitgeverij Balans en ligt 1 oktober 2009 in de winkel. Op de sites van onder meer Bruna, Libris Boek.net staat het al aangekondigd. Het boek heeft binnenkort een eigen site, inparijs.nl, die nu nog doorverwijst naar mijn blog.

Labels: ,

6 Reactie(s):

Anonymous Tim van Kempen schreef...

mooie voorkant.. is dat al de uiteindelijke voorkant?
zal kijken of ik ook een kopie kan bemachtigen als ik een keer de oceaan oversteek.

Veel success met het editing werk.

30/7/09 16:15  
Anonymous Rene Smit schreef...

Ha, klinkt goed. Kan ik alvast een exemplaar bestellen bij de auteur zelf?

30/7/09 17:41  
Blogger François schreef...

Leuk voor de weegschalen, schorpioenen en boogschutters die nu meteen weten wat er op hun kado-lijstje kan. Ruim op tijd ook voor de feestdagen. Het zijn 256 pagina's, dat is indrukwekkend veel.
Als ik me de verhalen over Madame Aïach (heeft ze die borg nog terugbetaald?) en de confrontaties met de politie herinner, zou er naast coming-of-age ook wel sprake kunnen zijn van een schelmenroman:-)
In elk geval is het leuk dat na de wat rijpere heren als van Dis, Hermans, Campert en Freriks er nu een jongmens van net dertig zijn ervaringen in Parijs beschrijft.

30/7/09 20:58  
Anonymous Anoniem schreef...

Goed nieuws! Wanneer is de signeersessie voor parijsblog-intimi? Kunnen we meteen wat achterstallige drankjes inlopen....
Hier gaat al een weddenschap of je bezoek aan Le Laus in het boek voorkomt. Verras ons!

Carl

PS. het lukt me niet meer om op de gebruikelijk wijze reacties te plaatsen sinds de procedure is gewijzigd. Als anoniem hopelijk wel (als jullie dit lezen dus)

31/7/09 17:48  
Anonymous Anoniem schreef...

Ik ben echt benieuwd wat het afzien in het hutje op het Bretonse platteland heeft doen ontwaken. Bewonder sowieso je doorzettingsvermogen. En de volgende stap? In de schappen van een fnac-boekhandel met de titel
A PARIS? Bij deze alvast succes met de verkoop. Ik wens je een tweede, derde en zelfs vierde druk in een paar maanden.

Simone

1/8/09 00:21  
Anonymous Anoniem schreef...

Bien-sûr??? Bien sûr ... !

28/8/09 12:54  

Een reactie posten

<< Home