woensdag, februari 07, 2007

José Bové waarschijnlijk naar gevangenis

Boerenleider en presidentskandidaat José Bové is zojuist in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Het is nu aan de juge d'application des peines ('rechter voor tenuitvoerlegging van straffen') om hem naar het gevang te sturen, wat waarschijnlijk zal gebeuren. Tijdens een interview vorige zomer vertelde Bové me dat een gevangenisstraf hem niet zal beletten deel te nemen aan de verkiezingen. Maar bij de aankondiging van zijn deelname vorige week bleek al hoeveel het woord van de strijder tegen malbouffe waard is. Lees het verhaal onder meer in PZC.

José Bové in zijn dorp Montredon. Foto: Olivier van Beemen

Labels: , , ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Dat-ie presidentkandiaat is, dat zal, maar boerenleider vraag ik me ernstig af. Hooguit voorman van alternatieve hobbyboeren voor wie geld verdienen zo mogelijk nog viezer is dan hamburgers en genetisch verbeterde gewassen.

8/2/07 19:35  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Dat is inderdaad een vergissing. Hij is niet langer leider van de Confédération Paysanne (die hem ook niet steunen bij de verkiezingen). In andere verhalen noemde ik hem boerenactivist, wat toepasselijker is.

8/2/07 22:39  

Een reactie posten

<< Home