zaterdag, maart 17, 2007

Dubbele nationaliteit in Frankrijk

Geert Wilders gaat door met zijn kruistocht tegen de kersverse staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. Frankrijk doet een stuk makkelijker over dubbele nationaliteit, zo ontdekte ik in opdracht van Elsevier begin deze maand. Hier lees je het grootste gedeelte van het stukje.
Enkele aardige gegevens: de Duitser Daniel Cohn-Bendit, bekend van de studentenopstand in mei 1968, heeft zonder Frans paspoort namens Frankrijk in het Europees parlement gezeten, Frankrijk kende een Frans-Togolese staatssecretaris, Kofi Yamgnane, en twee prominente Afrikaanse presidenten hebben hun land bestuurd met een Frans paspoort op zak: Léopold Sédar Senghor in Senegal (1960-1980) en Félix Houphouët-Boigny in Ivoorkust (1960-1983).

Labels:

3 Reactie(s):

Blogger flashstef schreef...

Het feit dat Cohn-Bendit voor Frankrijk in het Europees Parlement(EP) zat zonder Frans paspoort is niet zo bijzonder: iedere (verkiesbare) Europese Unie-ingezetene mag het EP in voor elk van de 27 lidstaten. Iets dat Wilders vast zal doen huiveren...

17/3/07 22:32  
Anonymous Anoniem schreef...

Zou gouveneur Schwarzenegger zijn Oostenrijkse Ausweis nog hebben?

22/3/07 19:29  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Interessant, die regel kende ik niet. Cohn-Bendit vertelde me dat er destijds een speciale afspraak was tussen beide landen, waardoor hij Frankrijk als Duitser kon vertegenwoordigen.

26/3/07 00:26  

Een reactie posten

<< Home