vrijdag, maart 16, 2007

Handtekeningen: wel Le Pen, misschien toch geen Bové

Zojuist verliep de deadline voor deelname aan de Franse presidentsverkiezingen. Wie de Constitutionele Raad geen vijfhonderd handtekeningen kan overleggen van gekozen volksvertegenwoordigers, onder wie vooral 36.800 burgemeesters, mag niet meedoen. Na - zoals gebruikelijk - veel geklaag heeft Jean-Marie Le Pen van het Front National, die al voor de vijfde keer meedoet, ze binnen. Ook de kleine irritante trotskistische postbode heeft ze bij elkaar, mijn naamgenoot Olivier Besancenot. Nog niet helemaal zeker is of beroepsvandalist José Bové ze bij elkaar heeft. Persoonlijk zou ik het niet zo erg vinden als hij niet mee mocht doen.
Waarschijnlijk doen er twaalf kandidaten mee, vier minder dan vijf jaar geleden. Net als in 2002 hebben ook de jagers weer hun kandidaat, Frédéric Nihous, namens Chasse, Pêche, Nature et Traditions (CPNT), wiens kandidaat de vorige keer 1,3 miljoen stemmen trok.
Morgen in de kranten een stukje over de problemen van de socialistische kandidate Ségolène Royal, die in sommige peilingen voorbij is gestreefd door François Bayrou. Van voormalige partijgenoot, Eric Besson, verschijnt volgende week een boek met veel boosaardigheden over Ségo. Hier alvast een voorproefje.

Labels: , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

jean marie is geweldig!!!!!!!!!1
for ever
net als zijn familie:
carmen. shania
debby kenji
kelly liam
lindsey keano
dave bruche
sam bompa(overleden)
nicolas aankomende baby van lindsey en dave

2/5/07 22:08  

Een reactie posten

<< Home