zaterdag, mei 05, 2007

Het Franse lied: Cali - C'est quand le bonheur ?


Op de dag dat overal in Nederland spectaculaire popfestivals plaatsvinden, heb ik de eer een nieuwe wekelijkse rubriek te presenteren. Het Franse lied. Er dringt nauwelijks nog een chanson door tot Nederland en daar ga ik verandering in brengen.
We beginnen in verkiezingsstemming, met Cali, over wie ik al eens eerder schreef. Vorige zomer draaide de socialist Laurent Fabius Cali's lied C'est quand le bonheur ? (Wanneer komt het geluk?) op zijn bijeenkomsten. Hij streed destijds in een voorverkiezing met Ségolène Royal en Dominique Strauss-Kahn om de socialistische kandidatuur bij de huidige presidentsverkiezingen.
Cali was not amused. Hij blijkt namelijk aanhanger van Royal. Hij was een van de talrijke artiesten die Royals publiek toezong tijdens de bijeenkomst in het Stade Charléty afgelopen dinsdag. Vermoedelijk is het lied bedoeld als Franse tegenhanger van Things can only get better van de Pet Shop Boys, waarmee Tony Blair tien jaar geleden triomfeerde toen hij een einde maakte aan achttien jaar conservatieve dominantie in het Verenigd Koninkrijk.

Labels: , , , ,

4 Reactie(s):

Blogger Simone schreef...

Chapeau!!!Zelf een grote liefhebber van franse muziek o.a. Jean-Jacques Goldman, Florent Pagny, Obispo, Raphael etc. etc., vind ik het leuk dat er een wekelijks "rubriekje" aan gewijd gaat worden. Helemaal mee eens dat er in ons land veel te weinig aandacht aan besteed wordt. Misschien een tip om de naam van de cd er bij te vermelden indien dit bij jou bekend is.

5/5/07 22:06  
Blogger Gotze Kalsbeek schreef...

Olivier

un bon idee !

Hoop niet dat het blijft hangen bij de 47 toeren hits die Vic van der Reijt zo aanprijst.

Poupée de cire, poupée de son blijft natuurlijk een heerlijke meefluiter .... maar toch

5/5/07 22:40  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Zal voortaan naam album en songtekst erbij zetten (indien vindbaar). In komkommertijd wil ik me misschien nog wel eens aan een vertaling wagen.

De vrees dat er slchts VVDR-hitjes langskomen, kan ik hierbij ongegrond verklaren.

6/5/07 13:39  
Anonymous Anoniem schreef...

Over franse muziek gesproken: is Jean Jacques Goldman met pensioen wellicht? Al sinds 2002 geen CD meer uitgebracht.....

Iemand nieuws over hem?

7/8/07 00:48  

Een reactie posten

<< Home