woensdag, maart 28, 2007

Franse stemwijzers

Het duurde even totdat ik ze ontdekte, maar ook Frankrijk zit aan de stemwijzer, vooral de jongeren. Een overzicht, met mijn resultaten erbij.

Quel Candidat was het choquerendst voor me. Niet omdat Bayrou en Royal samen als beste kandidaat voor mij uit de bus kwamen, maar zij eindigen op dezelfde score als Frédéric Nihous, de leider van de jagerspartij Chasse Pêche Nature et Traditions. En ik probeer - met beperkt succes overigens - nog wel vegetariër te worden. Dit zijn mijn percentages volgens deze test: François Bayrou (midden) 56%, Frédéric Nihous (jager) 56%, Ségolène Royal (socialist) 56%, Nicolas Sarkozy (rechts) 44%, Marie-Georges Buffet (communist) 40%, Dominique Voynet (groen) 40%, Philippe de Villiers (nationalist) 36%, Jean-Marie Le Pen (nationalist) 24%, Arlette Laguiller (trotskist) 20%, Olivier Besancenot (trotskist) 16%.

Bij die van Le Monde kregen François Bayrou en Nicolas Sarkozy ex aequo mijn voorkeur, met Ségolène Royal daar redelijk ver achter.

De Politest vertelt me dat mijn overtuigingen met geen enkel programma echt overeenstemmen, maar dat ik het dichtst bij UDF zit. De site raadt me dus aan Bayrou te stemmen.

Pour qui voter diskwalificeert zichzelf compleet. Deze site adviseert me Edouard Filias te stemmen, een liberaal van wie - ook ik - nauwelijks wist dat hij bestaat. De goede man doet uiteindelijk niet mee, maar steunt nu wel Bayrou.

Het is vrij duidelijk: ik zou François Bayrou moeten stemmen van de stemwijzers. Dat komt redelijk overeen met mijn gedachten.

Labels:

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

maar je mag als NL-er helemmal niet mee stemmen! Wat vindt je daar eigenlijk van?

29/3/07 00:08  
Anonymous Anoniem schreef...

Daar ben ik misschien best blij mee, ik zou het moeilijk vinden een keuze te maken.

Laat ook weten op wie jullie zouden moeten stemmen volgens de vragenlijsten.

29/3/07 15:24  
Anonymous Anoniem schreef...

Mijn resultaten quelcandidat.com (wel een paar vragen gegokt omdat nooit verder gekomen ben dan MAVO frans):

Marie-Georges Buffet 48%

Vos points communs avec les autres candidats
2/ François Bayrou 44%
3/ Ségolène Royal 44%
4/ Nicolas Sarkozy 44%

30/3/07 10:17  

Een reactie posten

<< Home