donderdag, november 08, 2007

Le Beaujolais Nouveau n'est pas encore arrivé...

Een week van tevoren aan de Beaujolais Primeur in de proefzaal van Georges Duboeuf

... maar uw correspondent heeft hem alvast geproefd (foto). Hij is zeer fruitig, een beetje te. De Beaujolais Villages Nouveau, doorgaans van betere kwaliteit, heeft meer body en is iets soepeler. Net als ieder jaar is hij op de derde donderdag van november ook voor gewone stervelingen (quelle arrogance) beschikbaar, vanaf 12 uur 's nachts (in de nacht van woensdag op donderdag).
2007 is volgens de kenners een lastig jaar. Een warme maand april, daarna een matige zomer met veel noorderwind en vervolgens hitte in september tijdens de oogst. De wijn komt niet in de buurt van de topjaren 2003 en 2005 en kan zich ook net niet meten met 2006.
Deze kennis heb ik opgedaan bij Georges Duboeuf, een groothandelaar in Beaujolaiswijnen, waar ik vandaag op bezoek was. Begin volgende week staat mijn verslag van de gigantische jaarlijkse logistieke en marketingoperatie in de regionale dagbladen. Dit jaar kunnen we overigens ook een Beaujolais Primeur Rosé (foto) tegemoet zien.

Labels:

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Hé, als je ons dan toch voor gewone stervelingen uitmaakt, schrijf het dan wel goed ;-)) Effect van de iets te fruitige wijn misschien?

9/11/07 13:09  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Oeps, da's behoorlijk gênant. Niemand gelooft natuurlijk meer dat ik vrijwel alle wijn na het proeven vooral heb uitgespuwd.

9/11/07 15:38  

Een reactie posten

<< Home