zaterdag, januari 12, 2008

Welke Sarkozy trouwt eerst?

Het mysterie Cécilia Sarkozy. Foto: destempsanciens

RTL Boulevard zou wel een permanent bureau in Parijs kunnen openen dezer dagen. We hobbelen van de ene presidentiële jetsetroddel in de andere. De essentiële vragen van het moment zijn: waar en wanneer trouwt Nicolas Sarkozy met Carla Bruni, steelt Cécilia de show door eerder nog met haar geliefde zakenman Richard Attias te huwen en heeft diezelfde boze ex daadwerkelijk zoveel onaardige dingen over haar Nico verteld, zoals Anne Bitton beweert in het bijna verboden Cécilia? En, niet onbelangrijk, is Sarko zo stijlloos geweest, Cécilia en Carla dezelfde ring van Dior te schenken?
Journalisten en fotografen spoeden zich dezer dagen van het ene naar het andere stadhuis in en rond Parijs omdat zij denken dat Sarko en Carla Bruni daar stiekem trouwen: in het chique zestiende arrondissement wordt actie gesignaleerd, snel erheen. Nee, het is toch tussen de bourgeois en de nostalgische existentatialisten op de rive gauche in het zesde arrondissement. Of vindt de ceremonie plaats in de kalme buurgemeente Levallois?
Sinds de president tijdens zijn persconferentie op het Elysée door liet schemeren dat hij wel eens in het geheim zou kunnen trouwen, is de pers doodsbang hét huwelijk te missen. Volgens de wet moet een huwelijk tien dagen van tevoren openbaar gemeld worden bij het stadhuis, maar bij uitzondering kan daarvan afgeweken worden, lezen we bij collega De Vries. Vorige week noemde Le Journal du Dimanche nog 8 of 9 februari als datum, maar dat lijkt al weer oude geschiedenis: Sarko zei immers tijdens dezelfde persconferentie dat de zondagskrant zijn huwelijksdatum niet bepaalt.
Dan is er nog de vraag of hij wel de eerste Sarkozy is die hertrouwt. Hij schijnt geduchte concurrentie te hebben van Cécilia, die de naam van de president behield. Ook zij zou plannen hebben voor een huwelijk in de zeer nabije toekomst, met haar geliefde zakenman Richard Attias.
Nadat Carla Bruni korte tijd alle aandacht naar zich trok, is Cécilia nu trouwens weer helemaal terug. Deze week verschenen drie boeken over haar: Cécilia, Cécilia, la face cachée de l'ex première dame (De schaduwzijde van de ex-first lady) en Ruptures (Breuken). Vooral in de eerste is ze niet zo vriendelijk over haar man, die volgens haar niet eens van zijn eigen kinderen zou houden. Cécilia wilde het boek laten verbieden, maar de rechter besloot gisteren anders.
O ja, Carla zou ook nog zwanger zijn van Sarko.
Nu moet uw correspondent er rap vandoor: wellicht trouwt Sarko ergens.

Labels: , , ,

2 Reactie(s):

Blogger Jan-Edward schreef...

8 of 9 november? Moet dat niet februari zijn?

12/1/08 15:08  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

je hebt helemaal gelijk

12/1/08 15:43  

Een reactie posten

<< Home