dinsdag, april 15, 2008

Nieuwe toren aan Porte de La Chapelle, Parijs

Ontwerp van Tour de La Chapelle. Beeld geplaatst met toestemming van Plataforma Arquitectura. Frogsmoke berichtte eerder over deze toren.

Dit gevaarte van het Spaanse Plataforma Arquitectura van projectleiders Iñaki Abalos en Renata Sentkiewicz zou u aan de Porte de La Chapelle toe kunnen lachen als u over enkele jaren vanuit Nederland Parijs binnen komt rijden.
De Tour de La Chapelle is een ontwerp voor een van de grote torens die burgemeester Bertrand Delanoë in gedachten heeft voor zijn stad. Die dienen enerzijds om in de stad met een oppervlakte van slechts 105 km² (Amsterdam is ruim twee keer zo groot) ruimte te creëren voor appartementen en kantoren en bovendien zou gewaagde architectuur de 'schone slaapster' weer eens goed wakker schudden. Over een hoogte kon ik niets vinden, maar uit dit plaatje leid ik af dat je toch zeker aan een metertje of 200 kunt denken.
Dat we het bericht wellicht nog even met een korreltje zout moeten nemen heeft te maken met de naam van de arquitecto local, David Serero. Ik had de goede man laatst toevallig nog aan de telefoon en toen deed hij een alleraardigste poging ook mij te doen geloven dat binnen korte tijd bekend zou worden of hij een concours zou winnen om een plateau te bouwen voor de Eiffeltoren.
Dat concours bleek nooit georganiseerd en een woordvoerder van het bedrijf dat achter de Eiffeltoren (SETE) heeft laten weten helemaal geen behoefte te hebben aan een extra brede bovenetage.

Labels: , ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home