woensdag, mei 07, 2008

Wat staat er op de foto? (57)

Foto: Olivier van Beemen

Erg druk dezer dagen, maar wel tijd voor de fotoquiz uiteraard. Na een extra foto van zondag, hier de reguliere wekelijkse foto. Waar ben ik? Spelregels en prijs: hier.

Labels:

20 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Simpel, gegevens op de de foto zeggen mij: Canal du Midi te Beziers :)

janA

7/5/08 15:08  
Anonymous Anoniem schreef...

Excusez, bedoelde natuurlijk Narbonne. Nullen en enen zijn moeilijk te lezen

janA

7/5/08 15:33  
Anonymous Anoniem schreef...

Waarom bent u daar en ik niet???
Heel erg jaloers, ondanks dat de zon hier ook schijnt.
Canal de la Robine in Narbonne.

Simone

7/5/08 16:57  
Anonymous Anoniem schreef...

Canal du Midi lijkt me evident. janA kijkt weer stiekum op de achterkant van de foto, ziet dat deze op 7-5-2008 met een Nikon D80 is gemaakt en interpreteert vervolgens de imaginaire digicode eerst correct maar gaat in tweede instantie de fout in. Narbonne ligt volgens mij niet aan het Canal du Midi. Beziers wel en ik denk dat dat het goede antwoord is.

8/5/08 08:32  
Anonymous Anoniem schreef...

Nu ga ik net als janA in de herkansing. Niet dat ik iets nieuws ga aandragen, maar bij nader inzien moet afslag naar Narbonne de juiste zijn.

8/5/08 09:02  
Blogger vaee schreef...

Carl lijkt mij niet geheel evident, de plaats mag dan wel goed zijn maar de juiste lokatie is natuurlijk ook belangrijk.Dan had de correspondent moeten vragen in welke plaats ben(was) ik.
Bij de boven en beneden Merwede in nederland liggen de plaatsen soms geografisch ook tientallen kilometers uit elkaar. In de dienst en hulpverlenende sector b.v. is het erg belangrijk om de juiste lokatie te weten.Vandaar dat bij de vorige raadplaat het ook wat preciezer geformuleerd moest worden. Maar dat neemt niet weg dat ik het knap van JanA vind dat hij de plaats en het verlengde van het kanaal gevonden heeft. Lijkt mij dat Simone daar wel erg bekend is:)

8/5/08 11:48  
Anonymous Anoniem schreef...

En toch, beste heren, is het niet Canal du Midi, maar een aftakking hiervan "Canal de la Robine." Een stuk terug vinden we het theater en nog verder de Auchan. Aan de rechteroever wordt de wekelijkse markt gehouden en rechts ervan het mooie centrum. Iets verderop kom je bij de sluis van Narbonne. Het is dat ik op mijn werk ben, en niet veel tijd kan nemen om nog gedetailleerder te zijn, maar het zal ongeveer ter hoogte van Quai Victor Hugo tot aan Qaui d'Alsace zijn waar deze raadkiek is genomen.

Simone

8/5/08 14:18  
Anonymous Anoniem schreef...

Simone, excuses dat ik niet duidelijker was, maar ik ben er al vanaf mijn herkansing van vanochtend van overtuigd dat je gelijk hebt. Het bewijs heb ik op Google Earth gevonden. Maar je weet wel heel veel details. Verklaar!

8/5/08 19:40  
Anonymous Anoniem schreef...

Waar is François overigens?

8/5/08 19:40  
Blogger vaee schreef...

Ja waar oh waar is Francois??
Of voelde hij zich deze keer gepasseerd omdat hij de spits niet af kon bijten?

8/5/08 20:49  
Blogger vaee schreef...

Dit was wel een grapje hoor Francois:)

8/5/08 20:56  
Blogger vaee schreef...

Eh oh Carl sorry ik heb je vanochtend waarschijnlijk ook niet goed begrepen in de herkansing.
Ik dacht dat je bedoelde dat JanA het goed had.

8/5/08 21:28  
Anonymous Anoniem schreef...

Tja, het is soms niet erg eenvoudig. janA noemde als eerste Narbonne, Simone gaf terecht aan dat niet het Canal du Midi in het spel is maar het Canal de la Robine.
Laat onze Correspondent oordelen!

8/5/08 23:27  
Blogger Simone schreef...

Tjonge, er ontstaat me hier een briefwisseling...
Moet ik nog een verklaring aflegggen aan Carl? Toe maar;-)
Enfin, de aantrekkingskracht van plaatsen als Narbonne, Béziers en omstreken valt niet te verklaren. Het spreekt voor zich, vind ik.
Y reste mon coeur, zegt men wel. Voor mij geldt dat ook een beetje wat betreft de Languedoc. Verdere details zijn veel te prive, veel te nostalgisch, excusez-moi ;-0
Et oui,où est Francois?

8/5/08 23:27  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ik roep Simone tot winnares uit. Niet alleen omdat zij het beste antwoord gaf, maar ook omdat het stijlloos is als eerste meerdere malen achter elkaar te raden, met de verzwarende omstandigheden dat François nog geen poging had gewaagd, meneer JanA (hier moet eigenlijk een glimlachend geel gezichtje dan wel een aantal leestekens achter elkaar maar daar doe ik principieel niet aan, daar ben ik voor in behandeling...).
Gefeliciteerd dus Simone. Hoe heette die knappe Zuid-Franse amant nu eigenlijk? (idem, zie opmerking na vorige zin)

8/5/08 23:39  
Blogger Simone schreef...

Gaston, geloof ik ;-)))
Ben nu al heel gelukkig met....de roem. Triest he. Merci.

8/5/08 23:49  
Anonymous Anoniem schreef...

Als ik niet het eerste, het laatste en liefst ook het middelste woord heb, vind ik er niks aan.
Nee hoor, geintje. Leuk juist dat weer zoveel mensen reageren op de raadplaat. Veel reacties maakt het lekker levendig!


Zit al 2 dagen in een riant hotel aan de Zeeuwse kust, de zee op 500 meter maar haar nog niet gezien. Hier in het reactieblokje is het een hobby, overdag is het mijn werk: beppen&kleppen. Binnen, ook nu het warm is. Dat weerhield me even van deelname aan deze onmogelijke race. Narbonne, ben ik wel us geweest, zou best de raadlocatie kunnen zijn. Oh ja en weet nog dat ik het station van Carcassonne uitkwam, over een brede sloot sprong en toen ontdekte dat die sloot Hét Canal du Midi was. Lichte deceptie maar ook altijd gefascineerd geweest door dat rare project.
Het is vast het Canal de la Robine, de door Simone - the living Google earth:-) - genoemde suggestie. Correspondent: Spreek! we hunkeren naar de waarheid!

9/5/08 00:06  
Anonymous Anoniem schreef...

Even niet gezien, de Correspondent sprak en riep Simone uit tot winnares. Terecht en hiep hiep hoera. Ze gaat op weg naar de periode-titel en mogelijk het landskampioenschap.
Enne Correspondent: die smileys komen wellicht nog eens. Gooi het in de groep, welke diep gevoelde weerstand zit er achter de weigering dit ultramoderne communicatiemiddel te gebruiken? Tuurlijk, het is meer iets voor 13jarige scholieres maar je kan de meest gruwelijke dingen zeggen en die weer relativeren door zon symbooltje:-) Zie je wel?
Het werkt!

9/5/08 00:48  
Blogger Simone schreef...

Gelukkig is Francois niet verdronken in zee, maar heeft toch vast teveel van het zeeuwse zeewater tot zich genomen. Hij hunkert naar de waarheid?? "Les jeux sont faits" Francois. Zie bovenstaand antwoord van de Correspondent.
Vergeet de zwembandjes niet, om het hoofd boven water te kunnen houden.

9/5/08 00:54  
Anonymous Anoniem schreef...

Het is triest. Na net als Francois van het zeeuwse strand te hebben genoten constateer ik dat mijn inspanningen vergeefs waren. Anderen ploegden met mijn paard.
Ik dacht op weg te zijn naar een tweede overwinning en zo de kosten van ons aanstaande verblijf in Parijs te kunnen drukken...
Maar vooruit, volgende keer zal ik proberen de stoeptegel aan te geven waar onze 'roet-in-het-eten-gooiende' correspondent stond.

hg janA

14/5/08 12:43  

Een reactie posten

<< Home