woensdag, april 30, 2008

Peugeot 605 van Jean-Marie Le Pen op eBay

De Peugeot 605 van Jean-Marie Le Pen, vermoedelijk voor diens optrekje in Saint-Cloud

Wie biedt? Jean-Marie Le Pen, die steeds verder in de vergetelheid en schulden raakt, biedt zijn Peugeot 605 aan op eBay. Op het moment van schrijven staat de teller op 3010 euro. Tot en met 9 mei kan er geboden worden.
De uitstekende nieuwssite Rue89 bracht het nieuwtje en checkte het bij Le Pens partij Front National, dus ik ga ervan uit dat het geen grapje is.
Eerder zag de Frontleider zich al gedwongen zijn hoofdkwartier in Saint-Cloud te verkopen. De partij verloor bij het drietal verkiezingen het afgelopen jaar (president, parlement en gemeente) veel aanhang en daarmee ook subsidiëring.
Vorige week deed Le Pen ook al een geslaagde poging van zich te doen spreken, door nog maar eens te herhalen dat de gaskamers een detail uit de Tweede Wereldoorlog zijn. Bovendien was er voor zover hij wist een chemische fabriek (IG Farben, nauw betrokken bij de productie van gifgas Zyklon B) in Auschwitz gevestigd, waar iedere dag 80.000 arbeiders werkten. 'Die werden in ieder geval niet vergast of verbrand,' zei hij. Voor dergelijke uitspraken kreeg hij al eens een boete van bijna twee euroton.
Voor de liefhebber: morgen kunt u Le Pen live in Parijs zien bij zijn optocht ter ere van Jeanne d'Arc, die hij organiseert als tegenhanger van de linkse 1-mei-optochten die morgen eveneens plaatsvinden. Op zijn site geeft hij zelf meer info.

Labels: , , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

"Jean-Marie Le Pen n'a pas de sang arabe. Ou alors, sur son pare-chocs, peut-être." Coluche

2/5/08 00:33  

Een reactie posten

<< Home