dinsdag, juni 17, 2008

Venetiaans blond

Ooit had ik rood haar. Daar werd ik - zoals dat hoort - enigszins mee gepest. In poeziealbums van klasgenoten vulde ik bij haarkleur 'kastanjebruin' in.
Mijn haarkleur is niet veranderd, maar toch zijn de kansen gekeerd. In Frankrijk vinden mensen me namelijk zelden roux, zoals dat hier heet. Doorgaans vinden ze me blond.
En nog beter: in korte tijd is mijn haar twee keer als blond vénitien bestempeld. Haarkleur: Venetiaans blond. Dat had zeker niet misstaan in poeziealbums.
Als je het intikt bij Google Afbeeldingen kom je onder meer bij de Venus van Botticelli. Venus, Venetiaans blond: alles valt op zijn plaats. Enfin. Nu jullie weer.
Zojuist was het kapper David van L'Hair du Temple (over slechte woordgrappen met het woord hair zal ik nog eens een apart bericht schrijven) in mijn nieuwe buurt de Marais. Of dit mijn echte kleur was, vroeg hij. Zo mooi. Venetiaans blond. Er mocht ook vooral niet te veel af. Zonde. Hij had geregeld klanten die hun haar graag in mijn kleur wilden laten verven, maar dat is niet gemakkelijk, verzekerde hij.
Ok, laat ik niet al te naïef zijn. David zat best een beetje te flirten. Maar toch: smaak kon hem niet ontzegd worden.

Foto: fotologic

Labels:

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

De integratie in de nieuwe buurt is in volle gang:-)
En? heeft David je na de knipperij ook nog een literfles L'Hair du Temps van Nina Ricci aangesmeerd? Het wachten is tot je Amanda Lear en Patrick Juvet gaat kiezen voor de maandagmuziek...

17/6/08 20:15  
Blogger vaee schreef...

Laat ik nu steeds gedacht hebben dat je ferfent oranje supporter bent. Dus de kapper vind dat je mooi haar hebt, dan zal hij zeker wel steeds met zijn handen in je haar zitten te kroelen. Oke het staatje goed, alleen een watergolfje doet wonderen. En dan ben je de adonis van Marais.
ned-roememie 3-2.Veel kijk plezier en woongenoot in de marais.

17/6/08 20:36  
Blogger Simone schreef...

Ik herinner me nog het nummer "meisjes met rode haren...", maar over jongens met rode haren is meen ik nog nooit iets gezegd. Behalve dan in poeziealbums;-) Dan blond, gaat ook slechts over vrouwen. Een ding is zeker, iemand beoordelen op zijn haarkleur, daar zou je pas een kleur van moeten krijgen.
Ned-Roe 1-0, Fr-Ita 3-0!?

17/6/08 20:48  

Een reactie posten

<< Home