woensdag, juni 18, 2008

Wat staat er op de foto? (63)

24 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Gewoontegetrouw een kiekje van het uitzicht vanuit het nieuwe appartement van onze Correspondent.

Daarom: Parijs (sorry Carl, suikerzakje gaat dit keer naar mij), Marais.

Dat wordt vanavond speuren op Google Earth....

Wordt vervolgd...

Remko

18/6/08 12:54  
Blogger Simone schreef...

Rue des Rosiers?

18/6/08 13:04  
Anonymous Anoniem schreef...

Remko, mijn eerste reactie was: "Parijs!". Maar ja, jij spaart ook suikerzakjes. Bovendien weten we inmiddels dat het vermelden van de paats alleen niet voldoende is wanneer het Parijs betreft. Exacte plaats moet gemeld worden! Ik zal tegen mijn gewoonte in (ik ben immers niet van de stad maar van het dorp) ook eens wat googelen. Ben benieuwd wat Francois ervan vindt. Waarschijnlijk zit-ie in een stoffig archief of met zijn hoofd in een powerpoint-presentatie (of beide).

18/6/08 13:38  
Anonymous Anoniem schreef...

De 63e raadplaat, en met eenmaal de hoofdprijs maakt dat me wel de Raymond Domenech van deze reaxievakjes. Maar toch een poging, en nu maar eens niet literair, dat was geen succces. We pakken het journalistiek aan!
Kringen rond de Correspondent spreken van een foto in zijn eigen buurt. Een bron spreekt zelfs van een traditie, een nieuw appartement, een foto van het uitzicht als raadplaat.
Eerst even de feiten: bij het maken van de foto is gebruik gemaakt van een Nikon D80, dat duidt op een eigen productie van de Correspondent. De foto is gemaakt op 18-6, om 10u40min31 seconden. De flitser deed het niet, meldt de bron. Die zit misschien nog onderin een verhuisdoos.
We bellen even met Sacha Finkelsztajn. Ah, le Correspondent Hollandais, oui, je le connais, verry friendleee, must be Jewish, il achete du pain chaque matin depuis quelque jours. Mec sympa!. Non, je peu pas vous dire....c'est la discretion du boulanger, vous comprenez?.
David van l'hair du Temple is spraakzamer, aanvankelijk. Ahh...il a des cheveux vachement supéééééééééér coooooool, meldt hij ongevraagd. Mais, non I cennot helpe you sir, zhats ze secret of ze hairdresser. Koet baai, sir, il y a des clients qui m'atttends, en hij hangt op...
Er zijn in Parijs ruim 4000 taxichauffeurs en de meesten zijn chaggerijnig, dus dat schiet niet op.
De google tomtom geraadpleegd: bomen, een soort splitsing, zo te zien een-richtingverkeer. Dat brengt ons in de Rue Pavee, kijkend naar de rue des Rosiers
Of andersom. Of niet.
Al is dat een nogal onjournalistiek einde van dit stukje onthullingsjournalistiek. Blijkt maar weer: ieder zn vak.

18/6/08 20:19  
Anonymous Anoniem schreef...

Carl, die powerpoints gebrúik ik ook wel eens. Ik stond ermee op een congres en ik mag melden dat het videoverslag dat online staat wel 1 en zelfs mogelijk 1,5 seconden laat zien van mijn presentatie vol wijze raad & nuttige tips. Mijn 15 minutes of fame duurden dus net wat korter:-(

18/6/08 20:23  
Anonymous Anoniem schreef...

Mag ik claimen:
44°51'23.78" N
2°21'40.44" O
Preciezer wil niet lukken.

18/6/08 23:16  
Anonymous Anoniem schreef...

Lokaal beter bekend als Rue Pavee, gezien met de Rue Mahler aan de rechter hand naar achteren.

18/6/08 23:18  
Anonymous Anoniem schreef...

aanvulling op Carl:
met rechts zicht op de Bibliothèque Historique de la Ville de Paris.

18/6/08 23:25  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Een lastige voor de jury. Remko heeft gelijk dat het gaat om het uitzicht vanuit mijn nieuwe appartement, François wijst terecht op de Rue Pavée die wij hier zien, en Carl maakt het helemaal af. In NL zouden we wellicht drie winnaars uitroepen, maar in dit land zijn we niet zo van de compromissen.
Een extra vraag dus voor onze drie gegadigden, wellicht lastiger dan je in eerste instantie zou denken: hoe heet de tentoonstelling die op dit moment te zien is in de Bibliothèque Historique de la Ville de Paris?

19/6/08 10:00  
Anonymous Anoniem schreef...

De gedachte drong zich op dat het zou gaan om iets met Botticelli of andere Venetiaanse kunst, maar het antwoord staat al weken in een blokje op de startpagina van Parijsblog: Des Parisiens sous l’Occupation. Photographies en couleurs d’André Zucca. Nog tot 1 juli te zien.
Maar nou voel ik me als kantoorpik meteen weer schuldig tegenover al die mensen die niet achter of voor hun pc hun brood verdienen. Of ergens werken waar je geen RSS-readers kan gebruiken.
En ik vind het helemaaaal zielig voor Carl die met zijn coordinaten een record aan precisie vestigde.

19/6/08 10:13  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Maar volgens mij gunt iedereen je het, François. En Remko en Carl hebben inmiddels ook al zo veel koffiebonnen, dat ze met geperforeerde maag de Starbucks zouden verlaten.
Addertje onder het gras was overigens dat de naam van de expo veranderd is in Des Parisiens in plaats van Les Parisiens. Dat gebeurde naar aanleiding van de kritiek dat uit de foto's zou blijken dat het helemaal zo erg niet was om in Parijs te wonen onder Duitse bezetting. Lees er hier meer over.

19/6/08 10:26  
Blogger François schreef...

Tadaaaa! de eeuwige roem van de vorige keer begon al wat te slijten dus dit komt goed uit. Gelukkig heb ik de juiste naam gesleurdenpleurt zoals in Rdam de windowsfunctie drag 'n drop heet.
Toch wil ik in dit dankwoord ook mijn medekandidaten bedanken zonder wier inzet ik het nooit zou hebben gehaald:-)
Op naar de Starbucks...
Maar

19/6/08 10:41  
Anonymous Anoniem schreef...

Zie wel dat je tijdens het spel telkens de doelen verschuift. Vorige keer moest het precies. Nu krijg je het precies (tot op de halve meter nauwkeurig) is het weer niet goed, gaat het ineens over iets heel anders. Ik protesteer! (Sorry, François)

19/6/08 12:29  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Tja, maar bij wie te protesteren? De hiërarchie achter dit blog vertoont opvallend veel trekjes van een bananenrepubliek...

19/6/08 12:34  
Blogger Simone schreef...

De vlag gaat uit voor Francois en een beetje halfstok voor de gedupeerde Carl.
Als er twee vechten om de koffie, staat de derde te kijk in zijn sloffie...
of zoiets;-)

19/6/08 19:46  
Anonymous Anoniem schreef...

Waag ik me een één keertje in de -virtuele- stad Parijs, raak ik ineens in een bananenrepubliek verzeild, waar het recht van de sterkste zegeviert. Het leven in de stadse jungle voltrekt zich volgens een mij onbekend patroon. Anderen herkennen het en grijpen hun kansen. Ineens zie je dan ook grootstedelijke laaglanders uit hun holen komen ;-) Het zal zo moeten zijn. Remko, waar is jouw natuurlijke habitat? En Simone?

Kom, ik trek me maar weer eens terug in de provincie, waar mensen elkaar op straat nog groeten en noaberschap een kostbaar goed is.

Goedgoan!

19/6/08 22:19  
Anonymous Anoniem schreef...

Carl, ik vind het ook verschrikkelijk erg voor je. Het platteland verslagen door de hardheid van de stad. Tja, er is geen Subway in Dinxperlo, geen Starbucks in Edam, er zal wel geen Nike Brandstore zijn in Middelharnis. Need I say more?
Ik zal morgen -zij het alleen- een koffie scoren bij onze lokale Starbucks smell-a-like en dan meem ik er in jouw naam een
Oatmealcherrycrumblewholewheatpie bij. Bedenk dat als je in de provincie bent. En neem zelf een bananenshake ofzo:-)

19/6/08 23:12  
Anonymous Anoniem schreef...

François, dank voor je hartverwarmende steun. Inderdaad, dat alles hebben we hier niet. Geen koopgoot in Zelhem en geen Lafayette in Neffes. Koffie drinken we gewoon thuis en nemen daar soms een koekje bij. In de kroeg naast de kerk drinken we een biertje, net als onze buren, de jongens van Normaal. En zo komen we via Bertus en Tinus bij Coluche, die vandaag 22 jaar geleden op z'n motor verongelukte in de Provence, niet zo heel ver van onze Franse stek vandaan. De wereld is klein buiten de grote stad.

19/6/08 23:53  
Anonymous Anoniem schreef...

Van harte Francois, ook gezien de snelheid van reageren op de bonusvraag (3 minuten!!!).

Mocht je nog geen plannen hebben voor het weekend, overweeg weer eens een weekendje Parijs in te lassen. Het is hier uitstekend weer om een wandeling te maken langs de verschenen raadplaten, of (wellicht nog beter):

http://www.fetedelamusique.culture.fr/

Remko

20/6/08 19:04  
Blogger Simone schreef...

Carl, heb mezelf voor deze gelegenheid aan je nieuwe stijl aangepast en ook een beetje om niet de gehele sluier van de romp te trekken;
52°41'46.62" N

20/6/08 20:21  
Anonymous Anoniem schreef...

Simone: Heerhugowaard, Enkhuizen, Meppel, Berlijn.... Niet echt grote steden.
Maar als je aan je sluier gehecht bent, probeer dan 31°38'14"N 8°01'03" eens ;)

20/6/08 20:58  
Blogger Simone schreef...

شكرا Carl voor de tip!Het is daar vast mooier weer als in Noord-Holland ;-) مع السلامة

20/6/08 21:52  
Anonymous Anoniem schreef...

Remko, je raakt een snaar, ik zou inderdaad behoorlijk graag dit weekend in Parijs zijn voor al die muziek, zag dat zelfs 'onze' Zuco 103 ergens in Parijs staat op het Fete.
Carl en Simone communiceren in coordinaten, maar....hoe kan je met die gegevens nou een locatie vinden, heb wat zitten prutsen met Google maps en - earth maar ik snap het niet:-(

21/6/08 00:22  
Anonymous Anoniem schreef...

Het moet geloof ik "mooier dan" zijn i.p.v. "als".
Francois, de muisaanwijzer geeft in Google earth, links onderaan de pagina, automatisch de coordinaten.

Simone

21/6/08 06:03  

Een reactie posten

<< Home