donderdag, augustus 13, 2009

Amélie Poulain favoriete Franse film

Met een ruime meerderheid hebben Parijsbloglezers Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain tot favoriete Franse film verkozen. Verder bestaat er waardering voor Bienvenue chez les Ch'tis, La Haine, A bout de souffle en Les choristes. Binnenkort weer een nieuwe peiling.

Labels: ,

4 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Er stonden een paar films niet bij.... de leukste van het rijtje vond ik Amélie Poulain.

14/8/09 10:15  
Blogger François schreef...

Het volk heeft gesproken! het was een mooi rijtje, natuurlijk arbitrair, want er zijn wel meer dan 10 hele speciale Franse films gemaakt. Waarin by the way heel vaak een grote rol is weggelegd voor Catherine Deneuve.

Amelie is een mooie winnaar/winnares omdat het een erg originele film is, en omdat hij gaat over een meisje dat Geluk brengt bij anderen en uiteindelijk zelf ook het Geluk vindt. Is dat mooi of is dat mooi?
Onlangs twee keer buitengewoon prettig in het cafe van Amelie, Les deux Moulins, geweest. Het is echt het cafe uit de film, en op de bar staat de tuinkabouter die een reizende rol rol speelt in de film.
Je kunt ook naar andere straten en zelfs de groenteboer kun je terugvinden. Hier staat een wandeling langs de Amelie-locaties: http://www.xs4all.nl/~couvreur/ned/reizen/paris/Amelie/amelie1.htm

14/8/09 20:51  
Anonymous QStel schreef...

Ben ik de enige die Amélie kleffe überkitsch vind?

15/8/09 10:56  
Anonymous J´aime Paris schreef...

Ik ben dol op Parijs, de franse taal, Frankrijk en de franse cultuur. Toen ik deze film zag voelde ik me thuis. Het was alsof ze alles wat ik mooi vind in één film hadden uitgebeeld. Geweldige film, prachtige muziek! C'est fanatstique, très fantastique.

17/9/09 17:52  

Een reactie posten

<< Home