maandag, maart 06, 2006

Libération op internet

Vrijdag was ik op de redactie van de linkse krant Libération voor een interview met de chef internet van die krant, Johan Hufnagel. De krant van Jean-Paul Sartre is de eerste in Frankrijk die claimt een 'dubbelmedium' te maken: het onderscheid tussen papier en scherm is verdwenen. De redacties zijn samengevoegd en iedere journalist is in theorie tegelijkertijd webredacteur en redacteur voor de papieren krant.
Dat bleek in de praktijk nogal tegen te vallen. De zeer openhartige Hufnagel vertelde me over de grote problemen die 'traditionele' (papieren) journalisten hebben met internet, een 'inferieur' medium. Lees er morgen of uiterlijk donderdag alles over in mijn eerste bijdrage aan het groepsweblog De Nieuwe Reporter, een onafhankelijk platform voor het debat over de toekomst van de Nederlandse journalistiek.

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

De makke van de linkse krant L. is dat het niks mag kosten. Een van onze fotografen werd gevraagd een serie te verzorgen, uiterst eervol en een hoop blabla. Ze betaalden beledigend weinig, een schijntje.
Dat zou ook wel het geval kunnen zijn met de combi papier/internet. Vraag dat maar eens!
Elizabeth Swart

7/3/06 18:38  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ik zal eraan denken. Probleem is ook dat ze geen cent hebben. Jaar in jaar uit draaien ze met grote verliezen. Een redactiestaking vorig jaar heeft ook nog eens honderdduizenden euro´s gekost.

8/3/06 23:14  

Een reactie posten

<< Home