vrijdag, november 10, 2006

Filmpje Ségolène Royal off the record

Gaat dit filmpje Ségolène Royal de kandidatuur voor het presidentschap kosten? Na zes debatten met medekandidaten Laurent Fabius en Dominique Strauss-Kahn (DSK) staat ze nog steeds royaal (briljant...) aan de leiding in de peilingen. Op internet is echter een filmpje opgedoken over een bijeenkomst waar ze min of meer off the record zegt dat ze vindt dat leraren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs voortaan 35 uur op school moeten doorbrengen in plaats van 17. Ze vindt het onacceptabel dat leraren wel tijd hebben om betaald bijles te geven via 'beursgenoteerde' en dure huiswerkhulporganisaties als Acadomia, maar niet om kinderen van armere ouders gratis bij te staan.
Ze heeft dat nog niet in de openaarheid gebracht, zegt ze in het filmpje, omdat ze zich niet de woede van de vakbonden op de hals wil halen. Dat zou nu alsnog kunnen gebeuren. Bovendien is haar partij, de Parti Socialiste, traditioneel sterk bij de leraren, dus ze riskeert een groot stemmenverlies.

Lees mijn verslag van het laatste debat tussen de drie socialisten in Toulouse in onder meer Het Parool.

Labels: , , ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Maar ze heeft wel gelijk! Ik had altijd al de hoop dat Royal wat liberaler/rechtser was dan ze zich nu voordoet in de campagne. Uiteindelijk is zij (of misschien DSK) de beste kandidaat want Fabius is veel te "oud-links" en Sarkozy veel te polariserend.

10/11/06 19:48  
Anonymous Anoniem schreef...

Ligt het aan mij of praat Segolene niet bepaald in Jip en Janneke taal??? Leuk filmpje iig om je taalvaardigheid te testen, zeker als je de ondertitels niet leest...

14/11/06 01:54  

Een reactie posten

<< Home