maandag, oktober 30, 2006

Filmpje tegen Sarkozy

Franse websurfers kijken sinds een paar dagen massaal dit filmpje tegen minister van Binnenlandse Zaken en presidentskandidaat Nicolas Sarkozy.

Labels: , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Hallo !

Ik ben Belg die in 1988 naar Frankrijk is gaan wonen (dus excuses als ik enkele ABN-fouten maak. Alstublieft. Dank U wel).
Ik zou willen reageren op dit filmpje, die een soort van documentaire is van de politieke visie (= zijn gedachten) van Sarkozy. Sarkozy is de “baas” van de politie en hij geeft hen dus des instructies.

- Sarkozy wilt een “Tolerence Zero»: de wet moet worden gerespecteerd door iedereen. Geen enkele excuse is dus mogelijk als men een fout heeft gedaan.
Na deze visie zien wij een televisie-journaliste op het filmpje (een vrouw) zeggen: “Een SDF (een clochard), gehandicapeerd, is veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf omdat hij gedurende lange jaren de bus en metro nam zonder te betalen” (= tolerance zero)

- Daarna zien wij de politie in de metro, met groot geweld, enkele jongeren tegen de grond plakken. De politie had een informatie gekregen die naderhand fout was gebleken.

- Wij zien een politieman in de lucht schieten: waarom? Hij panikeert. Zonder reden…
- De taal die de politie gebruikt: Hou uwen smoel, uw bakkes,… (ferme ta gueulle)
- Altijd met een enorm geweld, ook al hebben die jongeren niets gedaan en zijn beleefd.

-Sarkozy zegt : “Wat mij interesseert, is tegen de misdaad te strijden. Alle mogelijkheden doorvoor zijn goed, ook de zotste (= de geweldadigste). Alles is goed. Voor de rest, weet u….”

- In 2003 Sarkozy zegt: “gedurende 19 maanden is er GEEN ENKELE “bavure de la police” gesignaleerd. (dat wilt zeggen dat de politie geen enkele fout heeft begaan tegen de wet in).

Gevolgd door (krantenknipsel) “9,1% méér “bavures de police” zijn geconstateerd dan de afgelopen jaar…. / 9% méér de “violence policiere” (de politie is dus geweldadiger – mensen hebben klachten ingediend omdat zij met geweld zijn behandeld door de politie) / 22% méér dan de afgelopen jaar zijn politieagenten gestraft (= bavures policieres)
Sarkozy liegt dus…
Maar voor hem zijn politiek is nog altijd de beste oplossing.


Met de politiek van Sarkozy, die hij gedurende jaren heeft gedaan, in 2006 is de ‘misdaad’ toch geklommen (+5%)… want de echte problemen, de redenen waarom, zijn nooit opgelost, maar erger geworden (o.a. racisme). Waarom? De minderheden worden meer en meer langs de kant gezet. Zij worden niet geaccepteerd door de maatschappij.

Dus de ‘oplossing’ van Sarkozy is de goede niet, zegt u mij.
Maar hij wil geen oplossing! Waarom?
De politiek van Sarkozy, je kunt het constateren via deze film, is de mensen (de Frankrijker) bang te maken én te houden. Bang van de minderheden. Bang van de terrorist…
En een mens dat bang is, daar kun je alles mee doen….

Vriendelijke groeten.
dv

11/2/07 12:10  

Een reactie posten

<< Home