donderdag, juli 19, 2007

Zoon van president Congo houdt van Parijs

Een Congolees (uit Congo-Brazzaville, de voormalige Franse kolonie, niet de Belgische) verdient gemiddeld minder dan 700 dollar per jaar, een kleine 500 euro. De zoon van president Denis Sassou-Nguesso, Christel, heeft het een tikje ruimer. Global Witness, een organisatie die tegen corruptie strijdt, wist beslag te leggen op zijn creditcardafschriften, waaruit blijkt dat hij de olie-inkomsten van zijn land voor persoonlijke uitgaven aanwendt.
Sassou-Nguesso junior blijkt een grote voorliefde voor Parijs te hebben. Tot zijn favoriete hotels horen Hotel Bristol (kamers vanaf 710 euro) en het bescheidener Costes (al vanaf 305 euro). Het originele van Sassou Nguesso is dat hij zijn oliedollars niet alleen uitgeeft bij Dior, Louis Vuitton of Chanel. Hij is best gewoon gebleven en gaat gerust naar sportwinkel Decathlon (€ 1947,99), Ikea Paris Nord (€ 817,15) en de Franse doe-het-zelfwinkel Castorama (€ 898,20).
Junior heeft geprobeerd bij de rechtbank de gegevens van het internet te doen verdwijnen. Vergeefs. Lees hier een bericht in Libération.

Labels:

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home