donderdag, augustus 09, 2007

Sloveense bruine beer Franska dood

Franska had weinig geluk, toen ze vanmorgen door een beroepsmilitair geschept werd vlakbij het bedevaartsoord Lourdes. De bruine beer afkomstig uit Slovenië, gehaat door een groot deel van de lokale bevolking in de Franse Pyreneeën, overleefde het niet. Voor mij daarentegen kon de dood van Franska niet beter vallen: ik was net in de bergen voor een reportage over de beren. Lees er morgen alles over in de regionale kranten. Hier alvast - met toestemming van de maker - een vrij exclusieve foto...

Franska langs de departementale weg ten zuiden van Lourdes. Foto: Gérard Merriot (www.lourdes-infos.com)

Labels: ,

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Ha, een teken van leven, maar tegelijkertijd ook weer niet... De een z'n (beren)dood is de ander z'n (journalisten)brood. De herintroductie van beren en wolven in de Pyreneeën en Alpen is een prestigeproject van de Groenen. Ik denk dat we prima zonder hen kunnen, anders moeten we ons voorbereiden op het uitsterven van de herder en zijn schapen. Hadden ze het arme beest maar in Slovenië gelaten. Kunnen we de groenen niet naar Mauritius verbannen?

9/8/07 19:52  
Anonymous Anoniem schreef...

Overigens, werd ze geschept door een militair (beroepsmatig), die daarvoor zijn auto gebruikte, of overreden door een automobilist die toevallig militair van beroep is (onbelangrijk detail).

9/8/07 19:57  
Anonymous Anoniem schreef...

Volgens sommige bronnen is de beer geschoten voordat hem een 'ongeluk' overkwam.

zie bijv.
http://www.loup-ours-berger.org/2007/08/aves-plainte.html

15/8/07 18:40  

Een reactie posten

<< Home