woensdag, maart 19, 2008

Te koop: Napoleonboek van Villepin en kasteel van VGE

Het kasteel van Valéry Giscard d'Estaing in Chanonat, Auvergne. Foto: Titanet

Franse politici mogen vrij riante pensioenregelingen hebben, een extra zakcentje is nooit weg. Op dit momemt gaat de 'imperiale biblioteek' van oud-premier Dominique de Villepin onder de hamer bij veilinghuis Drouot in Parijs.
Naar eigen zeggen doet hij niet uit geldnood afstand van zijn indrukwekkende collectie Napoleon-documenten, maar om een tijdperk in zijn leven af te sluiten. De Villepin, die geen politieke rol meer speelt sinds zijn rivaal Sarkozy aan de macht is, schreef twee boeken over Napoleon Bonaparte en er staan er nog twee gepland. Hij wilde vooral laten zien hoe de keizer zijn eigen ondergang al vanaf het begin met zich meedroeg. Nu wil De Villepin zich toeleggen op de vijftiende en zestiende eeuw.
Wie niet opgewonden raakt van een boek van een oud-premier, is wellicht wel geïnteresseerd in een kasteel van een oud-president. Ook daar liggen mogelijkheden. Het domein van Valéry Giscard d'Estaing (foto) in het plaatsje Chanonat in de Auvergne staat te koop. Vraagprijs onbekend. Het heeft dertien vertrekken en verkeert in goede staat. VGE vindt het duur om te onderhouden. Hij bezit nog een kasteel in de regio.

Labels: , , , , ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home