zondag, maart 16, 2008

Wat staat er op de foto? (51)


Waarom zijn deze mensen samengekomen? Waar? En, essentieel om voor de overwinning in aanmerking te komen: wat valt nog meer op? Klik op beeld voor een grotere versie. Spelregels en prijs: hier.

Labels:

13 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Deze mensen zijn samengekomen om te luisteren naar een van de kandidaten voor de municipales, en wel de kandidaat van lijst 1 (zie affiches op de achtergrond). "Waar" wordt gelukkig dit keer niet gevraagd, zodat ik ook eindelijk eens mee kan doen.

16/3/08 18:15  
Anonymous Anoniem schreef...

Oh, ik heb weer niet goed gelezen. "Waar" is toch van belang. Ik geef op.

16/3/08 18:18  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Dit is geen verkiezingsbijeenkomst, hoewel de man in het rood inderdaad wel kandidaat is.

16/3/08 18:39  
Anonymous Anoniem schreef...

Wat in elk geval direct opvalt is dat Ferry Mingele in een vooroorlogse My First Sony staat te zingen. De rest van je vragen, daar buig ik me later over.

16/3/08 19:43  
Blogger Simone schreef...

Wie-wat-waar-waarom-wanneer...
En wat valt mij nog meer op?
Nou ja, er wordt wel veel gevraagd dit keer.
Ik denk dat deze groep mensen vandaag bezig is met een zondagvullende kasteelrondleiding. En dan precies het kasteel wat wij op de achtergrond zien ( meest rechtse affiche). Niets vermoedend zijn zij gestuit op een kandidaat die inderdaad met zijn "first sony" een allerlaatste, en aan de verveelde gezichten te zien, hopeloze poging doet om de kiezer aan zijn kant te krijgen.

16/3/08 21:42  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

De samenkomst heeft niets met de verkiezingen te maken, maar wel met de Franse actualiteit. De vraag 'wat valt nog meer op' is juist geantwoord: de man in het rood was vandaag kandidaat. Maar wat doet hij? En waar....?

16/3/08 22:18  
Anonymous Anoniem schreef...

Okay dan zal ik het maar weer oplossen..
De man op de foto is een witte, heterosexuele ietwat burgerlijke zanger die onlangs hoog scoorde met zijn zang op het bal-musette in St. Olivier-sur-Marne. Verontrust door de eigen inzending van Frankrijk, Sébastien Tellier, voor het Eurovisie Songfestival van mei a.s. is er een brede volksbeweging op gang gekomen voor de inzending van een normaal liedje voor het ESF. Waar is de tijd van Tom Piliby en Un banc, un arbre, une rue? om nog maar te zwijgen van het fraaie Un, Deux, Trois (met de legendarische beginzin: La vie n'est pas pour moi, un livre de Kafka) vroeg het volk zich af. Waar ze in Parijs nog geloven in de exotische camp van het huidige ESF wil men 'en province' terug naar het gewone lied. De meneer op de foto zingt en hoopt zich zo te kandideren als de officiele inzendig voor het ESF. Dat men daar in Parijs, bij de intellectuelen, niks van weet...dat kunnen ze in de provincie niet helpen natuurlijk.
De meneer wil naar Belgrado, zonder de door het lokale, inmiddels beruchte, PR-bureau aangeraden plateauzolen en glitterpak. Je suis comme je suis, zei de man gedecideerd.

17/3/08 11:20  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Iedereen kan inpakken: orakel François heeft gesproken en eeuwige roem + koffie-biertje met correspondent (indien gewenst) is zijn deel.

De troostprijs - jury is nog in beraad over inhoud - is nog wel beschikbaar voor diegene die zegt waar de foto is genomen en waarom de mensen zijn samengekomen.

Tip: ik bevond me 300 km van Parijs.

17/3/08 13:58  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Het blijkt allemaal wel lastig. Nog maar een tip dus: denk noordwaarts.

18/3/08 13:58  
Anonymous Anoniem schreef...

Is dit niet de loco burgemeester van het plaatsje 'Bergues'? Het plaatsje dat nu een ware toeristische trekpleister aan het worden is. Hier is namelijk de film 'Bienvenue chez les ch'tis' gedraaid. Een film die inmiddels al ruim 10 miljoen fransen hebben gezien. Bergues hoopt daar ook wat vruchten van te plukken. Vandaar dat de loco burgemeester nu in het plaatsje een ware ch'ti tour houdt, om de locaties van de film te bekijken.

18/3/08 15:40  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Het is Jacques Martel in eigen persoon, gids van Ch'Ti Tour, die dagelijks plaatsvindt in het plaatsje Bergues en die de filmlocaties laat zien die gebruikt zijn in Bienvenue chez les Ch'tis. Meer info volgt op dit blog.

18/3/08 16:44  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Uiteraard van harte gefeliciteerd dus, knap geraden!

18/3/08 16:45  
Anonymous Anoniem schreef...

Pfff, nou dat had ik dus never noooooit geraden. Slim van Jeroen!Wel leuk om naar aanleiding van deze opgave te ontdekken dat Dany Boon een film maakte die kennelijk geestig en voor Nederlanders waarschijnlijk onbegrijpelijk is. Al is er met dit script misschien wel wat leuks te doen als je een onvervalste Mestreechteneer in Winschoten laat belanden ofzoiets. Benieuwd of deze film Nederland haalt. En de correspondent zal de film wellicht al gezien hebben, in zo'n tof klein bioscoopje in het Quartier waar mensen even in de rij staan, bladerend in de Pariscop tot de kaartverkoop begint. Ik krijg dr weer enorm veel zin van om in Parijs te zijn.

19/3/08 15:30  

Een reactie posten

<< Home