vrijdag, maart 07, 2008

Wat staat er op de foto? (50)

De vijftigste fotoquiz wordt geen inkopper. Van welk Frans dorp zien wij hier Madame le Maire? Spelregels en prijs: hier.

Labels:

10 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Het is diep in de nacht, Parijs slaapt...en het gaat nog even duren voordat Paris s'eveille en voordat Jacques Dutronc in de stille straten van de stad gaat lopen zingen wat ie allemaal ziet. De correspondent is gesloopt, van het eindeloos de krant lezen en op terassen zitten in Suriname. Zijn benen doen nog pijn van de uitputtingsslag van de halve marathon. Maar ook nu roept de plicht. Er _moet_ een nieuwe raadplaat op de weblog komen. En ook nu moet het weer een volkomen onraadbare, niet te vinden niet te filmen en totaal absolument onmogelijke locatie zijn die geen normaal mens raadt. Tenslotte heeft de correspondent met sardonisch genoegen daarin een traditie opgebouwd.
Wat zet ik er op...vraagt hij zich af. Hij klikt wat door de bestanden op zn pc, zoekt naar rondslingerende geheugenkaartjes in zijn jaszak. Ineens weet ie het: ik maak mijn lezers gek, ik gebruik gewoon een foto van dezelfde plek als vorige keer. Net als foto 49 is het t schilderachtige plaatsje St-Olivier-sur-Marne, op een kleine 300 km van Parijs. Nu niet de autowrakken van het PR-bureau maar de sfeervolle straatjes in het centrum. De tegenstelling kan niet groter zijn. Net toen ie het cafe de la poste uitstapte na zware journalisitiek arbeid (het drinken van grote glazen pastis) maakte hij deze sfeervolle opname van de burgemeesterette. En zo vieren we het jubileum van de 50e raadplaat. Proficiat lezers en proficiat correspondent. Je reste mon dossier / I rest my case.

7/3/08 10:18  
Blogger vaee schreef...

Vooruit dan maar een schot voor de boeg d'Amfreville-sur-Iton?

7/3/08 13:12  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ik blijf François maar misleiden: het is weer geen St-Olivier-sur-Marne.

Hoe Amfreville-sur-Iton eruit ziet heb ik geen idee van, maar het is geografisch gezien geen slechte gok. Het ligt 77 km van de juiste plek.

7/3/08 13:39  
Blogger vaee schreef...

Nog maar weinig respons van onze vaste raadplaatraders. Is ff kijken of ik wat van mijn kilometers af kan snoepen Mers-les-Bains???

7/3/08 22:20  
Anonymous Anoniem schreef...

Ik ga het niet eens proberen... Ja, dat doe ik natuurlijk wel, maar het is een gebed zonder end: ik gok qua bouwstijl op Normandië en zit hier met passer over de kaart gebogen maar er liggen zeker 50 dorpen op een afstand van 77 km van Amfreville-sur-Iton in Normandië... echt totaal hopeloos.

8/3/08 16:35  
Blogger jaap a schreef...

Het is is Gerberoy in de buurt van Beauvais in Picardie. Pas nog bezocht. In de winter erg stil. Huisjes voornamelijk in gebruik als weekendverblijf van Parijzenaars.

8/3/08 17:01  
Blogger Simone schreef...

Om mijn passer te gebruiken,daar was ik net te lui voor.
Na de verrassend goede gok van vaee, die hierdoor het jachtgebied verkleinde, sjokte ik tijdens deze onheilspellende zoektocht dwars door de Eure en omstreken. Maar nu komt Jaap waarschijnlijk met het goede antwoord... Als Olivier ons nu uit de ondraaglijke spanning haalt en voor de 50ste maal de eeuwige roem of een glas wijn uitreikt aan de gelukkige winnaar, ga ik me, tegen beter weten in, mentaal voorbereiden op het moment dat er wederom zo'n prachtig maar o zo moeilijk verslavend onmogelijk pittoresque raadplaatje verschijnt. Alsok ik niets anders te doen heb...

9/3/08 14:45  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Felicitaties aan Jaap A. Het is Gerberoy. Lees hier over de plaatselijke intriges.

9/3/08 16:03  
Blogger François schreef...

Twee willekeurige (zij het briljant gemaakte) foto's van wat huizen en Jaap herkent de plek. Ik vind het echt heel slim. Vette chapeau dus voor de rader en naast eeuwige roem en de drank met de correspondent moet een ere-burgerschap van Gerberoy toch te doen zijn. En nu net als Simone maar weer mentaal in training voor de volgende Raadselachtige Raadplaat.
Trouwens leuk voor Vanessa Paradis dat ze zo scoorde op de Victoires en jammer voor Diam's die ik het graag had gegund.

9/3/08 21:10  
Blogger Simone schreef...

Nu zie ik dat ik behalve de roem en Les Enfoires ook de Victoires gemist heb...
Maar de nieuwe cd van Raphael is in aantocht. Dat maakt weer een hoop goed.

10/3/08 12:35  

Een reactie posten

<< Home