dinsdag, april 29, 2008

Uit bed gebeld door Russisch-orthodoxe geestelijke

Gisteren tot laat gewerkt, vandaag uit bed gebeld door een Russisch-orthodoxe priester uit Nice (waarschijnlijk niet dezelfde als op de foto van van Naturelev). Het is weer eens iets anders. Ik verwarde hem overigens met een andere geestelijke en wel een katholiek uit Parijs, die me ook nog terug zou bellen.

Over het echte Rusland lees je bij mijn collega Remco Reiding.

Labels: , ,

4 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Een beetje saai vandaag, weinig collega's op mijn werk aanwezig, heel NL is vrij en toch moeten er allerlei klussen af. Tussen de bedrijven door breng ik even een virtueel stadsbezoek aan Parijs. Nieuws over Eenden, Guernsy en Neon, en over een Russisch-orthodoxe geestelijke. Okay, het is niet gebruikelijk dat je uit bed gebeld wordt door zo iemand, het is mij althans nog nooit gebeurd -voor zover ik me kan herinneren. Dus het is nieuws volgens de definitie. Maar heeft de journalist niet óók en vooral een taak in duiding van het nieuws? Ik bedoel, wat moet een Russisch-orthodoxe geestelijke aan je oor bij nacht en ontij? Sprak hij ook orthodox Russisch of had hij een accent uit Nice met veel g na de n. Vond ie het een Grangde Occasiong de paaarler avec vous monsieur VanBemén? Had hij nieuws over Rusland, over de orthodoxie? Of heb je je niet gewoon vergist en was het een Russische orthodontist die, moe van alle beugelbekkies, gewoon een paar dagen vakantie hield aan de Baie des Anges? En was hij wellicht verkeerd verbonden -de grap:'Gaat u maar naar het ziekenhuis als u verkeerd verbonden bent' zal in het Frans wel niet werken.
Maar goed, als er binnenkort in de regionale bladen groot nieuws staat uit de wereld der Russische Orthodoxie danwel orthodontie, dan weten waar dat lijntje is begonnen: in de vroege ochtend aan het oor der Correspondent...
Enfin, een bericht dat meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

29/4/08 11:05  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Mitterrand heeft het ver geschopt door mysteries te koesteren. Sarkozy heeft recentelijk aangekondigd "du Mitterrand" te gaan doen: geen open boek meer, laat ze maar naar de waarheid gissen. Wie ben ik dan om al mijn avonturen met Russische priesters in één bericht prijs te geven?

29/4/08 11:12  
Anonymous Anoniem schreef...

Wel ja, wel ja, je bescheidenheid siert je. Sarko, Mitterrand, who cares. Mogen we dan in de lijn der verwachting over enkele jaren ook een (Tres Grand) Bibliotheque van Beemen verwachten? Er zal aan de Qua Francois-Mariac wel geen plaats meer zijn, maar wie weet is de Impasse Anny Cordy een mooie locatie:-)

29/4/08 12:10  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

kwestie van de lat hoog leggen

29/4/08 14:18  

Een reactie posten

<< Home