zondag, april 27, 2008

Citroën ontwerpt nieuwe Lelijke Eend (2CV)


Voor eendfanatici en autoliefhebbers oud nieuws, voor anderen hopelijk niet: Citroën denkt erover nieuwe 2CV's te maken. Een retro in een nieuw jasje, net als onder meer Volkswagen Kever en Austin Mini. De nieuwe Lelijke Eend zou volgens de geruchten in oktober tijdens de Mondial de l'Automobile (autobeurs) van 2008 in Parijs gepresenteerd worden. De eend bestaat dan precies 60 jaar.

Labels: , ,

4 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Jammer dat het er niet van is gekomen... ziet er nog steeds niet uit trouwens, maar wel geweldig leuk om te zien!

6/6/09 21:49  
Anonymous Anoniem schreef...

homo auto

12/6/09 13:56  
Anonymous Anoniem schreef...

Wat een blijk van kleingeestigheid dit concept een 'homo auto' te noemen. Wat dat dan uberhaupt mag zijn. Voor mij een knap staaltje ontwerpkracht met een flinke knipoog naar weleer. Hopelijk net zo rijk aan vering, maar met meer comfort aan de binnenzijde dan zijn voorganger. Later misschien ook nog wel verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, zoals de vroegere variatie van modellen. En als deze Lelijke Eend nu ook nog eens zuinig en milieuvriendelijk is, dan zie ik deze Retro-Eend graag voorbij komen op de Hollandse wegen. J. v. S.

30/6/09 14:35  
Anonymous Anoniem schreef...

Ja, die heerlijke vering moet ie wel hebben, maar natuurlijk geen airco, stuurbekrachtiging en electrische ramen die alleen maar gewicht toevoegen. Maar ja, het zal wel geen pretentieloze auto worden vrees ik.

28/9/09 21:45  

Een reactie posten

<< Home