donderdag, juni 04, 2009

Uw correspondent op De Nieuwe Reporter

Lezers die minder bekend zijn met journalistiek vakjargon kijken er wellicht van op dat uw verslagger een stringer is, zo lezen we bij De Nieuwe Reporter (waarvoor ik in het verleden zelf ook nog wel eens wat tikte). En twee jaar geleden werd ik genoemd omdat ik stug door blijf bloggen. Dat is in ieder geval niet veranderd...

Labels: ,

8 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Stug door blijven bloggen, dat is inderdaad heel mooi gelukt. Al sinds dec. 2005 en dat is heel wat meer dan veel andere bloggers die opgewekt begonnen maar op enig moment toch gekapt zijn.
De reageerder JP op de Nieuwe Reporter maakt zich grote zorgen over de vraag of je met het werk als correspondent wel genoeg kan verdienen. Ik mag hopen dat ie ongelijk heeft!

4/6/09 21:00  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Zag dat de stug-door-blijven-bloggenlink niet klopte, nu de goede. Zolang ik in een driekamerappartement in de Marais kan blijven wonen, hoeft niemand zich zorgen te maken over de financiën van deze correspondent, maar ik mag van geluk spreken dat ik drie goede vaste opdrachtgevers heb.

4/6/09 21:08  
Blogger François schreef...

De foto laatst van die designerschoenen zei al genoeg:-)
Al na een halve avond uitslagenkijken in NL dringt de vraag zich op: staat er in de Marais nog wat leeg? ik krijg enorm zin om te emigreren:-(

4/6/09 22:49  
Blogger emile schreef...

Francois, ik weet nog wel een plekje voor je te vinden. Met wat kunst en vliegwerk staat de caravan zo weer in elkaar.

4/6/09 23:23  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ha ha, maar waar?

Complimenten voor mijn schoenen, tenminste, als ik het zo mag interpreteren, kan ik overigens niet vaak genoeg krijgen!

4/6/09 23:26  
Blogger emile schreef...

Olivier, je bericht was overigens pas echt bijzonder geweest als je ons had gemeld dat "uw verslaggever een swinger is". Stringer is in vergelijking heel braaf ;-)

4/6/09 23:34  
Blogger François schreef...

De associaties met stringer (toch niet dat wat uit de mode geraakte kledingstuk waar je vroeger op de stranden van de Cote d'Azur veel en toch weinig van zag?) en swinger (wat mij betreft doet iedereen maar wattie leuk vindt in elke gewenste formatie) zijn boeiend, maar het gaat erom wat de Correspondent met zijn lezers wil delen op zijn blog. En nog even lezend op de Nieuwe Reporter ontdek ik dat een blogstuk van pakweg 300 woorden een waarde vertegenwoordigt in geld van zo'n 150 euro (tarief van 50 cent per woord voor een topper). En dat krijgen wij lezers allemaal zo gratis geleverd! Het moest toch even gezegd worden.
Waarbij ik als echte hollander meteen bedenk dat bij het maken van stukken voor bladen de kunst is om veel maar vooral korte woorden te gebruiken. Dus dan zou zo'n stuk over het konijn in de Marais meer zo gaan: "ja shit pauze enzo en ff buiten terrassie genomen en dan ja met een studente en ik kijk en zie n beest en zij ook en ik zeg gut zeg ik en zij zegt goh ja zegt ze tis wat en toen enzo van wij kijken en dat beest lopen enzo en allemaal best wel gek gezicht enzo en dat je denkt wat doet zo'n beest hier en best gek ook en ook wel onwijs cool om dat zo mee te maken enzo".

Bovenstaand een woord of 70, schat ik. Tarief in dit geval voor een mislukte stagiaire, eurocent of 4 a 5. De Groene betaalt niet veel meer. Dus toch weer pakweg € 2,80 aan waarde gecreeerd. Op de vroege ochtend.

5/6/09 09:29  
Blogger Simone schreef...

Bij deze, een compliment voor de Correspondent. Voor het jarenlang geblog, waarmee het 'm lukt vele lezers te boeien. Bovenal de interessante stukjes, maar zeker ook de enthousiante muziekjes en irritante raadplaatjes die op ons los worden gelaten zijn niet te versmaden. Blijf het volhouden. Ik gun je een 4-kamerappartement. Een logeerkamertje voor Francois, want die caravan.... dat aanbod van Emile is bij de konijnen af.

7/6/09 21:42  

Een reactie posten

<< Home