donderdag, januari 19, 2006

De kernbommen van Chirac

De invloed van president Jacques Chirac neemt steeds verder af. Recentelijk gaf slechts één procent van de Fransen aan te denken dat Chirac een belangrijke rol blijft spelen in de toekomst. De president zelf (73) sluit een derde termijn evenwel nog steeds niet uit.
Om te laten zien dat hij heus nog wel over iets van macht beschikt, was hij vandaag op bezoek bij een kernbasis op Ile Longue, vlak voor de Bretonse kust, bij Brest. Daar zei hij bereid te zijn tot een kernaanval op landen die een terroristische aanval op Frankrijk zouden willen uitvoeren. Ze zijn gewaarschuwd. Meer erover in de GPD-kranten van morgen.
De foto beeldt het atol Mururoa af, waar Chirac in 1995, net na zijn aantreden, kernproeven liet uitvoeren. Daar maakte hij zich destijds weinig populair mee.

Labels:

2 Reactie(s):

Blogger Remco Reiding schreef...

Zeg, Van Beemen, waarschuw je wel even als die seniele Chirac zijn kernwapens deze kant op draait? We hebben hier met de kou al genoeg ellende.
Remco

19/1/06 21:26  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Die zesduizend kernkoppen van Vladimir de Grote Democraat van Wereldfaam lijken me anders ook geen garantie voor duurzame wereldvrede, Reiding.

20/1/06 16:05  

Een reactie posten

<< Home