vrijdag, maart 24, 2006

Politiek debat terug in Frankrijk

Foto: Olivier van Beemen

Hoe nutteloos en onterecht ik de demonstraties tegen het CPE ook mag vinden, het is wel leuk dat het politieke debat helemaal terug is in Frankrijk. Overal hoor je jonge en oude Parijzenaars in discussie over de demonstraties en de zin en de onzin van het arbeidscontract voor jongeren.
In restaurants en cafés kijken groepjes studenten naar elkaar en vragen zich af tot welk 'kamp' de ander hoort: demonstreren of weer naar de faculteit? Studente Anne-Mareille Dubois verwacht dat de tweedeling tussen beide groepen voort zal bestaan, ook wanneer de rust is weergekeerd op de universiteiten.
Sommigen nemen het zekere voor het onzekere en maken hun standpunt openbaar. Tijdens mijn hardloopsessietje in de Jardin du Luxembourg gisteren liep er een studente rond met 'Oui au CPE' op haar T-shirt. Even later op de fiets stond ik achter een vertegenwoordigster uit het andere kamp voor het stoplicht te wachten (foto). Rêve générale was gisteren hun niet slecht gevonden slogan: 'Algemene droom', een woordspeling op grève générale, de algemene staking. Die is voor dinsdag aangekondigd.

Labels:

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home