zondag, november 26, 2006

Starbucks in Parijs

Parijs ondergaat een ware starbuckisation de afgelopen jaren. Sinds 2004 opende de Amerikaanse koffieketen Starbucks 27 winkeltjes in en rond Parijs. Een jaartje geleden zag ik al eens een reportagetje op een Frans journaal, waarin vooral de traditionale caféhouders zich not amused toonden met deze ontwikkeling. 'Alsof je niet op iedere hoek van de straat lekkere koffie kan krijgen,' zei een ondervraagde verontwaardigd. Bewust of onbewust speelt natuurlijk ook het anti-Amerikanisme mee, dat bij veel Fransen lijkt te zijn aangeboren. Morgen een verhaaltje over Starbucks in Frankrijk in de regionale kranten.
Hier trouwens een petitie om Starbucks ook naar Nederland te krijgen. Hoewel de koffiebranderij voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika in Amsterdam staat, is de smeekbede tot nog toe vergeefs.

Labels: ,

5 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

De koffie bij Starbucks is eerlijk gezegd alleen maar te drinken als je er een extra shot espresso aan toe voegt, want anders is het toch een beetje slap bocht.

26/11/06 20:50  
Anonymous Anoniem schreef...

@gstel

helemaal mee eens, er gaat toch niks boven een heerlijke Café Noir au zinc......

27/11/06 13:03  
Anonymous Anoniem schreef...

He Olivier,
Een tip: Naomi Klein schrijft in haar boek No Logo ook uitgebreid over Starbucks. Het is interessant de uitrol van deze keten in Parijs in dat licht te zien. Succes daar!

28/11/06 22:11  
Blogger Rene Smit schreef...

Ik vind de Starbucks veel te duur en niet super, dus ik ben nog op zoek naar een koffiemerk/keten met Peeze kwaliteit...

Trouwens, bij de Bon Marché hadden ze wel koffiebonen die er goed uitzagen. (grootte, weinig misvormde bonen) maar die waren weer erg duur...

4/12/06 02:20  
Anonymous Anoniem schreef...

jaloersssheidd... wat is 'r nou de laatste tijd met nederlanddd, ik wil ook een starbucks op elke straathoek!!!

23/7/08 12:18  

Een reactie posten

<< Home