maandag, januari 22, 2007

Expansiedrift in Monaco

Vol is vol in Monaco. Foto: Olivier van Beemen

Amateurs zijn we eigenlijk in Nederland, met onze landwinning in zee: met de Flevopolder en de Noordoostpolder wonnen we er nauwelijks vijf procent land bij in de afgelopen eeuw. Neem dan Monaco. Dat breidde zijn territorium al met een derde uit en zit niet stil: binnen tien jaar moet het prinsdom weer enkele procenten groter zijn. Eerlijk is eerlijk: ze hebben het natuurlijk wel makkelijker. Met een oppervlakte van twee vierkante kilometer betekent 27 hectare (de waarschijnlijke oppervlakte van het nieuwe terrein) een substantiƫle uitbreiding, terwijl we het hier hebben over enkele tientallen voetbalvelden.
Vijf bouwgroepen strijden om de eer en de Monegaskische euro's, naar schatting tussen de vijf en tien miljard. Bij een van de projecten is het bureau van de Nederlandse architect Rem Koolhaas betrokken. Hij concurreert met andere grote namen als Norman Foster en Daniel Libeskind. Lees mijn verhaal onder meer op de site van BN/De Stem.

Labels:

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

mag ik even azijn zeiken? Maar het onderschrift bij de foto dat Monaco 2 vierkantemeter telt, lijkt mij ook weer wat overdreven.

Verder een leuk stuk!

23/1/07 12:56  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Da's wel erg klein inderdaad. Ik heb het nog even gecheckt: dit slordigheidje komt helaas op naam van BN/De Stem.

23/1/07 13:11  

Een reactie posten

<< Home