donderdag, april 26, 2007

De felbegeerde kiezers van Bayrou

Het stemgedrag de 6,8 miljoen kiezers van middenkandidaat François Bayrou is waarschijnlijk beslissend voor de overwinning van het Franse presidentschap. Gaan ze naar Ségolène Royal of toch naar Sarkozy. Hoewel hij geen stemadvies gaf, liet Bayrou gisteren tijdens een persconferentie doorschijnen dat hij meer opheeft met links dan met rechts. Ségo's programma is economisch niet zo verstandig, maar Sarko vindt hij maar eng en autoritair. Lees mijn verhaal in de kranten van vandaag, bijvoorbeeld in BN/De Stem.
Morgen zou hij in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de regionale dagbladpers (de Franse helaas) in debat gaan met Royal, om te kijken waarover ze het eens kunnen worden. Sarkozy liet vandaag meteen even zien wat Bayrou precies bedoelde. Dat zegt Royal tenminste: volgens haar heeft Sarko namelijk uitgeoefend op de regionale pers om af te zien van zo'n debat, meldt Libération. A suivre.

Update, 14.27 Het debat tussen Bayrou en Royal vindt uiteindelijk zaterdag plaats, om 11 uur, en zal worden uitgezonden door i-Télé en LCI.

Labels: , , ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home