Duurder stokbrood
Frankrijk in rep en roer: de prijs van het stokbrood stijgt volgende week, gemiddeld met 3 à 5 cent. Net als in Nederland hebben de bakkers na een slechte oogst en hogere vraag te maken met hogere prijzen op de wereldmarkt van graan en meel, die ze doorberekenen in hun brood.
In steeds meer bakkerijen, vooral in Parijs, gaat de prijs van het baguette richting 1 euro. Bij sommige bakkers, zoals bij mijn favoriet Maison Kayser, is dat overigens al het geval: 1,05. Maar die heeft dan ook een filiaal in Tokio. In hypermarchés ligt de prijs voor een brood rond de vijftig cent.
In steeds meer bakkerijen, vooral in Parijs, gaat de prijs van het baguette richting 1 euro. Bij sommige bakkers, zoals bij mijn favoriet Maison Kayser, is dat overigens al het geval: 1,05. Maar die heeft dan ook een filiaal in Tokio. In hypermarchés ligt de prijs voor een brood rond de vijftig cent.
Ik ben vast niet de enige die een baguette eigenlijk een vrij smakeloze hap lucht met een krokant korstje vind...
En omdat ook de wereld-boterprijzen omhoog gaan worden ook de croissant en de pain au chocolat onbetaalbaar...
Een 'pain' is lekkerder dan een baguette vind ik.
Storm in een glas water, die prijsverhoging. De prijs van mijn baguette was al 5 jaar bevroren. Dus 1 cent per jaar kan er nu wel vanaf. Vergelijk dit met de inkoopprijs van het basismateriaal. De graanprijs is met 175% gestegen in 2 jaar. Onze boeren lachen zich kapot, want hùn oogst was niet eens zo héél slecht!