woensdag, september 05, 2007

Nieuw record Eurostar Parijs - Londen

Het gerenoveerde station Saint-Pancras: aangename overdaad aan gotische architectuur

Met 298 kilometer per uur kwam Eurostar nummer 9021 uit Parijs aanstormen door Kent, op weg naar Londen. De Britse hogesnelheidslijn Highspeed 1 is af en ik had de eer mee te mogen op de eerste passagiersrit over het nieuwe spoor.
Eurostar had een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om de trein lichter te maken dan normaal. Slechts de eerste klas werd bezet en er waren geen trolleys met maaltijden op de trein aanwezig, waardoor de trein nog iets sneller reed dan normaal: 320 km/u in Noord-Frankrijk. Het resultaat was er: de Franse en Britse hoofdstad liggen nog slechts twee uur en drie minuten van elkaar verwijderd.
Op 14 november gaat de nieuwe dienstregeling in. De directe Eurostar zonder tussenstop zal dan 2:15 over de rit doen, nog altijd niet gek. Interessant voor Nederlanders: vanuit Brussel duurt de reis niet langer dan één uur en vijftig minuten. Geen enkele reden dus meer om het vliegtuig naar Engeland te nemen.

Morgen op mijn blog: wat wilde France 2 toch met mijn laptop?

Update: het verhaal leest u onder meer hier, meer VK bij terugkomst van onze correspondent in Londen Esther Gotink op het weblog London Calling.

Labels: ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home