maandag, september 03, 2007

'Sarkozy voor de doodstraf'


President Nicolas Sarkozy heeft Mustafa Kocakurt toevertrouwd dat hij voorstander is van de doodstraf voor pedofielen. Dat beweert Kocakurt, de vader van Enis. Dat vijfjarige jongetje werd deze zomer ontvoerd en verkracht door de meervoudige kinderverkrachter Francis Evrard. De zaak is des te opmerkelijker, omdat bleek dat Evrard viagra had voorgeschreven gekregen van een gevangenisdokter.
Kocakurt, vorige maand ontvangen op het Elysée, vertelde de president dat hij het liefst zou zien dat de meermaals veroordeelde pedofiel, ter dood zou worden veroordeeld. Hij zei echter ook wel te weten dat dat in Frankrijk niet kan.
In een nog uit te zenden tv-programma (zie filmpje) van presentator Karl Zéro zei hij vervolgens dat Sarkozy het tot zijn verbazing met hem eens was, maar dat hij ook niet alle bewegingsvrijheid heeft die hij zich zou wensen. De persafdeling van het Elysée ontkent dat Sarko dat gezegd heeft.
Sarkozy kondigde na de zaak Enis strenge maatregelen aan tegen pedoseksuelen. Hij denkt aan gesloten inrichtingen, die lijken op tbs-klinieken. Zijn minister van Justitie Rachida Dati nam daarom afgelopen weekend een kijkje in Nederland, om te zien hoe die werken.

Labels: , ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home