zondag, januari 13, 2008

Avant-première Asterix en de Olympische Spelen


Samuel le Bihan en vriendin; Michaël Schumacher en Adriana Karembeu. Alle foto's: Stefan de Vries

Met jetset-bling-bling-president Sarkozy zou je bijna vergeten dat er ook nog echte Franse sterren zijn. Vanavond kwam een groot aantal van hen samen aan de Champs Elysées in de bioscoop van Gaumont. Daar was de avant-première van de film Astérix et les Jeux Olympiques, de duurste Franse film aller tijden. Uiteraard was uw verslaggever daar ook bij. Gaat het weer een beetje, meneer Dröge?
Eerst het slechte nieuws: de film heb ik niet gezien, dus over de kwaliteit kan ik nog niet oordelen. Met de persbadge beperkte mijn gebied zich tot een soort voorgeborchte waar sterren even langsliepen, op de foto gingen en een kort praatje maakten. De filmzaal kwam je er echter niet mee in.
Dan het goede nieuws: ondanks dat ik niet op de perslijst stond omdat ik te laat op de hoogte was van dit evenement, heb ik mij samen met collega De Vries (de man achter de foto's bij dit bericht) toch naar binnen weten te praten. Jaren ervaring in Frankrijk beginnen zich cash uit te betalen: 'nee' verandert na lang aandringen en niet weggaan vaak in 'ja'.
Zodoende zagen we alle sterren en sterretjes (talrijke idol-typjes van wie we geen idee hadden wie ze waren) langsparaderen: de pokerverslaafde zanger Patrick Bruel, Benoît C'est arrivé près de chez vous Poelvoorde (Brutus in de film), acteur Vincent Cassel (helaas zonder eega Monica Belluci). Voormalig cultuurminister Jack Lang liet ook nog even het gezicht zien, net als 'sternieuwslezer' PPDA (Patrick Poivre d'Arvor). Dave zou zich ook als een vis in het water gevoeld hebben, maar liet dit keer even schieten.
Ook wat betreft vrouwelijk schoon kwamen we weinig tekort. Er was klasse, met actrice Hélène de Fougerolles en met de vriendin van Franck Lebosc (Assurancetourix), er was blond met spelersvrouw Adriana Karembeu en Vanessa Hessler (speelt prinses Irina, is verder bekend van een reclamecampagne voor internetaanbieder Alice) en in de categorie 'weinig aan de verbeelding overlaten' was er de vriendin van acteur Samuel le Bihan, die het in een geïllustreerde encyclopedie niet slecht zou doen bij het kopje: diep decolleté.
Voorts zagen we voormalig autoracekampioen Michael Schumacher (Schumix) passeren in een compleet ridicule leren outfit met bontkraag, schreeuwde de 2 meter 10 lange Britse geweldenaar Nathan Jones (Humungus) er lustig op los en doken alle camera's massaal op Alain Delon (Julius Caesar). Oud-voetballer Zinedine Zidane (Numérodix), tennister Amélie Mauresmo (Amélix) en basketballer Tony Parker (Tonus Parker), die ook rolletjes hebben, kwamen niet over de rode loper. Ook Gérard Depardieu (Obelix) liet het afweten.
Gelukkig was Uderzo, geestelijk vader van Asterix, er dan weer wel bij, net als de nieuwe Asterix zelf, Clovis Cornillac. Die moet Christian Clavier, Asterix in de eerste twee speelfilms, doen vergeten.
Dan bent u weer helemaal op de hoogte. Dinsdag leest u een verhaaltje met iets meer inhoud in de GPD-kranten. Voor meer foto's is er deze site. Asterix en de Olympische Spelen draait zowel in Nederland als in Frankrijk vanaf 30 januari.



Griekse tempel voor de ingang van de zaal Marignan bij bioscoop Gaumont Champs-Elysées;
Clovis Cornillac (Asterix) en Benoît Poelvoorde (Brutus); Uderzo en José Garcia (Couverdepus)

Labels: , ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home