maandag, maart 24, 2008

Carla Bruni naakt bij Christie's


Links: detail van Les Poseuses van Georges Seurat, rechts Carla Bruni (foto Christie's)

Na gisteren te zijn gezwicht voor de uitzet van Cécilia ex-Sarkozy en haar nieuwe geliefde Richard Attias, is het nu Carla Bruni die Parijsblog aanspoort tot bedenkelijke berichtgeving. Maar hoe vaak komt het voor dat je bij een veilinghuis in New York kunt bieden op een naaktfoto van de première dame de France?
Bernadette Chirac bijvoorbeeld keek wel uit. Een van haar credo's is dat je als vrouw de ontrouw van je echtgenoot lijdzaam ondergaat. Bij Carla Sarkozy is het andersom. 'Monogamie is stomvervelend', is een inmiddels fameus citaat van haar.
De bewuste foto is uit 1993 - ze was toen 25 - en is van fotograaf Michel Comte. Hij komt uit zijn eigen collectie: vermoedelijk vond hij het een geschikt moment te incasseren. De houding van Bruni zou verwijzen naar het schilderij Les Poseuses van de pointillist Georges Seurat (links een detail, hier integraal).
Christie's verwacht een opbrengst van 3000 à 4000 dollar, maar ik vermoed dat het best wat meer zou zijn. De veiling is op 10 april in Rockefeller Plaza in New York. Volgens het Franse persbureau AFP rechtvaardigde Christie's de beslissing een naaktportret van de première dame te koop aan te bieden met het argument dat ze 'een van de mooiste vrouwen ter wereld' is.

Labels: , , ,

3 Reactie(s):

Blogger François schreef...

"..is het nu Carla Bruni die Parijsblog aanspoort tot bedenkelijke berichtgeving". Jongeman dat is wel een heel slimme entree voor je kunstzinnige bijdrage. Geweldig dat je als correspondent de Kunst wilt dienen. Maar die aansporing, dat fascineert me. Heeft Bruni je gemaild, en kunnen we daar dan een citaatje van zien, heeft ze je een sms gezonden of sprak ze je voicemail in om je aan te sporen? Ik ben diep onder de indruk van je contacten in de Hogere Kringen:-)

24/3/08 20:34  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Carla en ik sms'en meestal

"reviens et j'annule tout" was haar laatste boodschap

24/3/08 22:23  
Blogger Jan-Edward schreef...

Michel hoopt vast op meer dan 4000 dollar, want daar kan hij nog geen Leicaatje van kopen.

Nah, hij geeft het geld vast aan zijn liefdadigheidsorganisatie die schoon drinkwater toegankelijk maakt voor kinderen in ontwikkelingslanden. http://www.michelcomte.org/foundation.html

25/3/08 11:34  

Een reactie posten

<< Home