donderdag, april 24, 2008

Breng je Vélib' naar Montmartre en fiets een kwartier extra voor niets

Vélib' girls. Foto: Malias
Travailler plus pour gagner plus
. Eindelijk wordt de slogan van Sarko's verkiezingscampagne van vorig jaar werkelijkheid. Wie namelijk de moeite neemt een leenfiets van Vélib' een heuvel op te fietsen, mag een kwartiertje langer dan het gebruikelijke halfuur gratis fietsen. Als abonnees de bonusminuten niet geheel gebruiken, bijvoorbeeld 34 minuten, nemen ze de elf ongebruikte minuten mee naar een volgende rit.
Daarmee hopen ze bij Vélib' uiteraard een beter evenwicht te creëren: fietsers nemen nu graag een Vélib' vanaf Belleville, parkeren hun fiets honderd meter lager bij de Seine, om vervolgens terug de metro te nemen. Een kennis opperde een halfjaar geleden al eens een euro krediet bij te schrijven op het abonnement van eenieder die met zijn Vélib' de berg oprijdt.
Dus op naar Belleville, Montmartre en de andere hooggelegen standplaatsen. Kijk op de plattegrond op de site (storing op moment van schrijven, maar die gaat vast over) van Vélib' voor welk honderdtal plekken deze regeling geldt.

Labels: , ,

1 Reactie(s):

Blogger Unknown schreef...

Aha! Had ik dat maar eerder geweten.

De interface is voor veel toeristen nog steeds een rampje. Tip: als het systeem lijkt vast te lopen, nog eens op V (Valider) drukken - het gaat er dan om de taal-keuze te bevestigen maar dat staat alleen op kleine schermpje onderaan.

28/5/09 17:41  

Een reactie posten

<< Home