vrijdag, mei 16, 2008

Cannes mist dollars

Stil zonder Amerikanen in Cannes. Foto Tangi Bertin

Cannes maakt zich zorgen over het sterk afgenomen aantal Amerikanen dat de badplaats aan de Côte d'Azur bezoekt. Dezer dagen zijn ze er wel aan de Boulevard de la Croisette, maar na de 25ste zal het weer stil zijn in Cannes. Hoewel, luidruchtige Russen schijnen wel massaal te komen.
Hoe dan ook, de stad wordt te duur voor Amerikanen, met hun zwakke dollar. In een jaar tijd kwamen er vier keer minder toeristen uit de VS.
Het plaatselijke bureau voor toerisme heeft daarom een trucje bedacht: Amerikanen betalen hun verblijf via deze site voortaan in dollars, in principe tegen een iets gunstiger wisselkoers. Vooraf boeken graag. Of er addertjes onder het gras zitten leest u vandaag op de voorpagina (mijn vaste plek...) van Het Financieele Dagblad.

Labels: , ,

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Handig dat het verhaal terug te lezen is in een landelijke krant. Hier in de grote stad lezen we natuurlijk de regiobladen niet maar een landelijke krant van niveau, daar kon ik mee gezien worden in de plaatstelijke Starbucks look-a-like. Je zou toch bijna Amerikaan willen zijn als je ziet hoe graag ze je in Cannes willen hebben.

16/5/08 21:30  
Anonymous Anoniem schreef...

Ja, Cannes KAN de toeristen niet missen. Nu schijnt het dat veel Noord-Franse uitkeringtrekkers zich vestigen in de zuidelijke badplaatsen vanwege het mooie klimaat. Hier zijn ze in Cannes uiteraard om vele redenen niet gelukkig mee.
Wanneer de Amerikanen dan ook nog weg blijven, moet er aktie ondernomen worden. Op tijd naar creatieve oplossingen zoeken is niets mis mee.

Simone

17/5/08 00:37  
Anonymous Anoniem schreef...

Zou dat echt zo zijn, dat mensen met een uitkering uit het noorden naar het zonnige zuiden trekken? Nou ja kan beter werkloos zijn tussen de palmen dan in het toch als wat treurig bekendstaande noorden. Het wachten is op Danny Boon die als een soort reincarnatie van Louis de Funes een 2e "Bienvenue chez les Ch'tis - version Saint Tropez" gaat maken.
Vandeweek trouwens uitgebreid onderwerp bij Nova, de drukte in het Ch'tis-stadje.

18/5/08 08:59  

Een reactie posten

<< Home