woensdag, juli 09, 2008

Fifi, een vrouw die zich verdienstelijk gemaakt heeft

Gelezen in La Marseillaise van vandaag:

Erkenning voor een Septémoise
Vorige week had de burgemeester een van de aangenaamste taken die zijn functie met zich meebrengt: een medaille uitreiken aan een verdienstelijke moeder. Dat is des te aangenamer, want zo vaak gebeurt dat niet.
‘Deze medaille van de Republiek, toegekend door het ministerie van Sociale Zaken en Integratie, wordt toegekend aan een dierbare vriendin en een opmerkelijke vrouw, Joséphine Azzola, weduwe Mordenti. Maar hier in Septèmes kent iedereen je als Fifi.’
Ze voedde zes kinderen op: Jocelyne, Marie-Christine, Béatrice, Patrick, Eric en Roméo. Ze heeft nu veertien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. ‘Ik weet dat je veel van jezelf gegeven hebt. Maar je bent niet alleen een model voor andere gezinnen, maar ook zeer actief in het sociale en het verenigingsleven, waar je veel doet voor anderen.’
Fifi heeft altijd haar handen uit de mouwen gestoken, voor de Communistische Partij, voor het Feestcomité, voor gepensioneerde vakbondsleden van de CGT en voor het opvangtehuis Notre Dame Limite. Nog steeds zet ze zich voor anderen in, zonder daarvoor iets terug te verwachten. Ze is een voorbeeld voor alle vrijwilligers die gezelligheid en levenskwaliteit brengen, de rijkdommen van Septèmes.
Ze maakt integraal deel uit van het dagelijkse leven in Septèmes, vroeger met Isère zaliger, tegenwoordig met Claude.
En in de zomerse periode die nu begint, zullen we haar met veel plezier aan onze zijde treffen tijdens de festiviteiten, vol mooie, gelukzalige momenten.
‘Fifi, met grote blijdschap zie ik hoezeer de Republiek nog steeds erkenning geeft aan nederige mensen en arbeiders, die zich altijd volledig inzetten voor het welzijn van allen’, concludeerde André Molino, omringd door Reine Deschamps en Hélène Ferrandi.

Paul Jérima

Labels: ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home