vrijdag, juli 25, 2008

Linkse Obama vandaag bij rechtse Sarkozy in Elysée

Photobucket
Leuk verhaaltje vandaag op Rue89 over de oververtegenwoordiging van linkshandigen bij Amerikaanse presidenten. Als een kandidaat met meer stemmen dan zijn tegenstander per definitie zou winnen (zoals Al Gore tegen George W. Bush in 2000), was er sinds Jimmy Carter (1977-1981) geen rechtshandige president meer geweest.
Reagan, Bush sr. en Clinton zijn allen lefties, net als John McCain en Barack Obama. Die is eind van de middag overigens op bezoek bij Nicolas Sarkozy (oef, toch nog een link met Frankrijk). Frankrijk heeft daarentegen volgens een expert op dit gebied nog nooit een gaucher als staatshoofd gehad.
U raadt het al: de schrijver van dit blog behoort niet alleen tot de minderheid der Venitiaans blonden, maar ook tot de linkshandige minderheid.

Foto: Alain Bachellier

Labels: ,

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Gauche rules, deze vakjesvuller is ook van linkse signatuur en mag graag benadrukken dat de directe lijn tussen de linkerhand en de rechterhersenhelft tot enorrrrrme creativiteit en meer van dat moois leidt.
En dat de muis in internetcafé's altijd voor de rechthandigen is gepland met een te kort snoertje, dat nemen wij linkshandige vrijdenkers gewoon op de koop toe. Of we worden president.

25/7/08 12:58  
Anonymous Anoniem schreef...

Volgens Wikepedia, zowel de Franse als de Nederlandse, was Napoléon 1er linkshandig. En Jeanne d'Arc. Geen staatshoofd, maar wel heel heilig. Julius Cesar schijnt het ook te zijn geweest, maar of je hem de rol van Frans staatshoofd mag toedichten? Ik zal 'Asterix' eens raadplegen. Veelbetekenend, overigens, dat bij het onderwerp linkshandigheid een opsomming van bekende linkshandigen wordt gegeven terwijl bij het artikel over rechtshandigheid geen enkele naam wordt genoemd. Zouden er dan helemaal geen beroemde rechtshandigen zijn?

27/7/08 02:01  
Blogger François schreef...

Carl, ik geloof dat er ook best goede rechtshandigen zijn die deugen en iets voor de maatschappij betekend hebben;-). Maar het is een typisch fenomeen van minderheden dat ze leuren met beroemdheden. Kaalkoppen (voordat het mode werd) hadden Yul Brunner en Telly Savalas, Achterhoekers hebben Benny Jolink, kleine mensen Bart de Graaf, homo's hebben Ronnie Tober, scientologen hebben Tom cruise, roodharigen hebben Mick Hucknall en bloggers hebben....Carl:-)

27/7/08 08:50  

Een reactie posten

<< Home