maandag, juli 21, 2008

Terug naar de franc

PhotobucketDe winkeliers van Collobrières verwelkomen u in het centrum voor uw aankopen in francs. Foto: Olivier van Beemen

Vandaag staat mijn verhaal over de 'herinvoering van de franc' in het dorpje Collobrières op de voorpagina van Het Financieele Dagblad. Een stel slimme winkeliers accepteert sinds het voorjaar opnieuw de Franse franc, wat de lokale middenstand een aardig zakcentimepje oplevert. Voor wie die krant niet dagelijks onder ogen krijgt, ik zal het ergens de komende dagen op mijn blog zetten.
Onderstaand filmpje toont een niet zo frisse demonstratie voor de definitieve herinvoering van de franc.


Labels: , , ,

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Niet vanuit huis maar vanaf een internet-cafe computer, met de hoop meteen een verpletterende raadplaatoverwinning te boeken. In deze wereldstad waar zoveel grote geesten leefden en de historie zo sterk bepaald werd. U raadt het al: de avenues zijn hier breed, een aangenaam groot aanbod aan Starbucksen, op de radio is de cd van Carla Bruni cd van de week, ik was gisteren in de straat met Chanel, Hermes en Cartier. Oh ja, en in het grote museum hier bouwde de archtiect Pei een spraakmakend moderne aanbouw aan het historische gebouw.
Inderdaad, dit is Berlijn [smiley] waar de toetsenbordjes net even anders zijn. En er opvallende weinig internetcafees zijn.
Nog geen raadplaat online, dus nu al vast van harte aan de Overwinnaar m/v. Carl, Simone, Vaee, Remko, Deep blue sea en clear blue sky of wie je nach dem der Sieger of die Siegerin wordt: proficiat! Het is warm en droog hier, dus ik ga fietsen.

23/7/08 10:50  
Blogger Simone schreef...

Dat is pas verslaving.Een internetcafe induiken voor het radplaatje...
Neem je geen radeloze hap uit de restanten van de muur als je het niet meer ziet zitten zonder blog?Fijne vakantie Francois!

23/7/08 21:09  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Er valt weer te raden...

Viel SpaB François !

23/7/08 21:56  

Een reactie posten

<< Home