dinsdag, december 23, 2008

Delanoë in NYT: Verval van Amerika?

'Als burgemeester van Parijs vind ik de kandidaatstelling van Caroline Kennedy voor de zetel van senator Hillary Rodham Clinton zowel verrassend als niet erg democratisch, om het zacht uit te drukken. Op grond waarvan zou Ms. Kennedy recht hebben op die zetel?', schrijft Bertrand Delanoë in een ingezonden brief in the New York Times.
'Het tijdperk van de Kennedy's ligt ver achter ons en ik denk dat er in New York voldoende gekwalificeerde kandidaten rondlopen voor de post van Hillary Clinton', vervolgt hij. 'Kunnen we spreken van Amerikaans verval?'
Waarom zo veel, weinig diplomatieke verontwaardiging bij Delanoë over een senaatszetel in New York? Wil de socialist laten zien dat hij er nog is nu Martine Aubry gekozen werd tot partijvoorzitter? Dat hij verder kijkt dan goedkope leenfietsen en zomerse stadsstrandjes?
Neen, het ging om een vergissing van de NYT. Delanoë had de brief helemaal niet geschreven. De krant met het devies All the news that's fit to print was iets te gretig met publicatie. The Times heeft nog wel contact opgenomen met de gemeente Parijs, maar toen die niet reageerde (dat verbaast me trouwens niets, de gemeente Parijs reageert zelden tot nooit), is de brief geplaatst.
Netjes overigens dat ze de brief op de website laten staan, met excuses erbij.

Bertrand Delanoë. Foto: Bertrand Delanoë (hij zal de zelfontspanner gebruikt hebben)

Labels: ,

0 Reactie(s):

Een reactie posten

<< Home