dinsdag, maart 14, 2006

BANLIEUE BLOG: Zieltjes winnen voor Jehova

Foto: Olivier van Beemen

Ludwig Dorville (links) en Daniel Simon zijn bekende figuren in La Grande Borne. Ze zijn Jehova’s getuigen en met de bijbel binnen handbereik proberen ze zieltjes te winnen in de buurt. ‘Soms reageren de bewoners gewelddadig, maar de meesten zijn geïnteresseerd in onze missie,’ zegt Simon.
Ze gaan van deur tot deur, maar hebben de laatste tijd grote moeilijkheden, want steeds meer huizen hebben een entreecode, waardoor je niet meer direct aan kunt bellen.
Simon: ‘We merken dat ze ons blad graag willen lezen, maar ze sluiten zich niet gauw aan. Niet meer roken, weinig drinken en geen drugs meer is voor sommigen een te groot offer.’ Toch beweren ze dat er zo’n 120 à 130 Jehova’s in de buurt wonen.
Zelf zijn ze beiden iets verderop gehuisvest, in redelijk goede buurten met kleine vrijstaande huisjes. Ze zijn niet erg te spreken over La Grande Borne. ‘Alle ellende van de wereld komt hier samen,’ zegt Simon. Ook op de architectuur, door velen juist geprezen, hebben ze kritiek. ‘De blokken zijn te dicht op elkaar gebouwd,’ vinden ze. 'Ze zouden architecten moeten dwingen een tijd lang in de wijken te wonen die ze zelf hebben ontworpen.'

Labels: ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Als jullie je nou ook afvragen waar Olivier zich bevindt: http://www.yepcheck.com/printbak/lagrandeborne.jpg

14/3/06 19:50  
Anonymous Anoniem schreef...

Wellicht is het een goed idee om ook eens naar Marseille te komen om de situatie te kunnen vergelijken met Parijs.
Tip: het aantal kerken/moskeen/synagogen zegt ook iets over La Grande Borne...als een inventarisatie gemaakt? Of is dit meer het type banlieue waarin zelfs geen gebedshuizen zijn te vinden?

14/3/06 19:57  

Een reactie posten

<< Home