dinsdag, mei 16, 2006

Ayaan Hirsi Ali: gênant

Ook in Frankrijk is veel aandacht voor Ayaan Hirsi Ali. Op 1 maart ondertekende ze in Charlie Hebdo een manifest tegen het islamitische fundamentalisme. Ik sprak zojuist met de correspondent van Le Monde in Brussel, Jean-Pierre Stroobants. Die houdt zich ook met Nederland bezig en volgens hem getuigt de situatie andermaal van de 'existentiële crisis' waarin Nederland zich bevindt.
Ook Caroline Fourest, net als onder meer Salman Rushdie medeondertekenaar van het manifest, reageerde geschokt. De linkse, feministische essayist en journalist heeft grote bewondering voor Hirsi Ali en betreurt het dat de vrije denkster asiel moet zoeken bij een neoconservatieve denktank in de Verenigde Staten. Meer internationale reacties in de GPD-kranten van morgen.
Van het wetsvoorstel voor een nieuw immigratiebeleid in Frankrijk kun je vinden wat je wilt, maar duidelijk is dat Hirsi Ali een duidelijke - excusez le mot - 'toegevoegde waarde' heeft voor het land waar ze asiel heeft gezocht en dat ze in Frankrijk trots zouden zijn geweest haar tot de citoyens te rekenen.

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Laten we wel wezen, Jean-Pierre Stroobants is nauwelijks objectief te noemen. Hij is een Waalse journalist, wiens hekel aan Vlamingen blijkbaar ook op Nederlanders afgeeft.

13/11/08 12:51  

Een reactie posten

<< Home