woensdag, november 21, 2007

Treinstaking Frankrijk: sabotage

De TGV in betere tijden (tijdens de opening van de nieuwe lijn LGV Est tussen Parijs en Straatsburg)

De Franse treinstaking is vanmorgen wellicht een geheel nieuwe fase ingegaan. Op alle vier de TGV-lijnen (noord, oost, zuidwest en zuidoost) zijn er problemen met de bovenleiding of met de beveiliging. Ook de hogesnelheidstreinen uit Nederland (Thalys) ontspringen de dans dit keer niet. Volgens de SNCF zijn de nagenoeg gelijktijdige voorvallen vrijwel onmogelijk toe te schrijven aan toeval of pech. Op deze site vindt u de actuele tijden en de voorspellingen.
Waarschijnlijk is de sabotage het werk van boze spoorwegmedewerkers die doorhebben dat steeds meer collega's ophouden met staken. Er werd de afgelopen dagen al gewaarschuwd voor een radicalisering van de acties.
Vandaag onderhandelen regering en vakbonden over de pensioenen van het spoorweg- en het metropersoneel, die onder de zogenoemde régimes spéciaux vallen. De staking gaat nog steeds door. Iedere dag neemt het aantal stakers bij de SNCF en de RATP af en het de frequentie van het vervoer iets toe, maar veel reizigers hebben nog steeds een vaak uren langere reistijd.
De directrice van de SNCF, Anne-Marie Idrac, waarschuwde gisteren dat het treinverkeer zelfs na een eventuele beëindiging van de staking zeker 48 uur nodig heeft om weer volgens dienstregeling te functioneren. Nog zeker twee dagen spoorleed.

Labels: , ,

3 Reactie(s):

Blogger A.Rasink schreef...

Is er ook recent nieuws over de treinstakingen in Frankrijk. 20-05-2009?

19/5/09 23:44  
Blogger A.Rasink schreef...

nogmaals, Is er ook recent nieuws over de treinstakingen in Frankrijk?
20-05-2009

19/5/09 23:48  
Anonymous Caroline schreef...

en nu ?
21 okt 2009 ???

20/10/09 21:28  

Een reactie posten

<< Home