dinsdag, juli 15, 2008

Tour de France nog steeds zeer lucratief

PhotobucketDe Tourcaravaan vorig jaar in Londen, dat 2 miljoen in de Tour investeerde en 171 miljoen euro verdiende. Sponsors staan nog steeds in de rij. Foto: .kol tregaskes

De Tour de France mag dan goeddeels een vreemd dopingcircus zijn dat met sport niet zo veel meer te maken heeft: op de financiën heeft dat geen negatieve invloed. Volgens journalist Pierre Ballester, schrijver van Tempêtes sur le Tour (Stormen over de Tour), is het tegendeel waar: er wordt alleen maar meer verdiend.
Voor sponsors is de Tour met zijn 150 uur televisie gewoonweg te interessant. Slechts 4 van de 450 sponsors haakten de afgelopen jaren af om ethische redenen. Ook steden en dorpen staan in de rij de Tour te ontvangen.
Een van de opmerkelijkste conclusies van Ballester gaat over de kijkcijfers, die in Frankrijk na een dipje weer terug zijn op het oude pijl. Ouder publiek kijkt - net als vroeger - vooral voor de mooie plaatjes van het Franse land (een vakantie vanuit de leunstoel) en jonger publiek beschouwt de Ronde van Frankrijk steeds meer als reality tv. 'Wie is de volgende renner die weg moet wegens doping?' Zelf meestemmen kan helaas (nog) niet.
Lees er uitgebreid over op de voorpagina van Het Financieele Dagblad (helaas niet op internet beschikbaar).

Labels: ,

5 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Niet zo'n sportfan verder, maar de Tour vind ik wel leuk. Wie het hardst kan fietsen is wat mij betreft toch nog leuker en eenduidiger dan wie met zijn allen zoiets onduidelijks kan als goed voetballen. Bij voetbal vallen ze ook vaker en dat houdt zo op.
En niet onbelangrijk: iedere Tourdag eindigt in NL met Buenos Noches van Dalida...
De aankondiging maakt nieuwsgierig naar het FD-verhaal, dus nu als enig lid van de CoffeeCompany-ploeg, nooit op kop maar wel met goede benen, in démarage op de fiets richting centrum voor een medium Latte en een krant.

15/7/08 12:30  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Ik voel me vereerd.

15/7/08 12:32  
Blogger Carl schreef...

Het blijft een heel spectakel. Mooi ook om mee te maken is de start van een etappe. Bij alle quasi-relaxte voorbereidingen nemen renners tijd voor het aanwezige publiek. Kinderen (ook heel grote..) krijgen bidons en petjes-met-signature van vele bekende deelnemers. Vandaag 5 jaar geleden startte de etappe in Gap. De etappe ervoor, die van le quatorze juillet was er een met een incident waarover nog steeds wordt gesproken. Daarover meer op mijn blog (sorry Olivier, ook bij tourberichtgeving hoort een reclamekaravaan:)
Wel goed te lezen dat de kijkcijfers weer op het oude peil zijn. Lijkt me een pijl in de goede richting.

15/7/08 14:43  
Anonymous Anoniem schreef...

Cor, it was worth it:-)

15/7/08 15:55  
Blogger François schreef...

ooops ben ik ineens anoniem. Hou niet van anoniem. It was me.

15/7/08 15:56  

Een reactie posten

<< Home