woensdag, juli 09, 2008

Wat staat er op de foto? (66)

PhotobucketFoto: Olivier van Beemen

Gelukkig maar dat het verboden is spelletjes te spelen, want daar is het veel te warm voor. Waar bevind ik mij? Spelregels en prijs: hier.

Labels:

18 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Sodeju Correspondent, maak ons ff jaloers ja. Hedenmorgen verzoop ik op de fiets te R en hier in B is het nu ook takkenweer en het blijft voorlopig takkenweer en dat is al erg voor kantoormeneren als ik maar nog veel zieliger voor al die mensen op campings enzo.
Het zal wel zuidelijk zijn, je las La Marseillaise maar tenzij de hitte je naar het hoofd gestegen is zal je het wel niet zo makkelijk maken. Geen Marseille dus. Gisteren las ik dat Nice 30 graden had, dus ik gok even op Nice, omgeving Vieux Port?
Boffert!

9/7/08 14:48  
Blogger vaee schreef...

Ik denk in de regio languedoc

9/7/08 20:24  
Blogger Carl schreef...

Iets zegt mij dat dit niet in Parijs is :) Maar waar wèl? Dat wordt zoeken. Aan het werk!

Ik begin met een schot voor de boeg en begin maar dicht bij huis: Provence, richting Rhônedal. Carpentras.

9/7/08 21:16  
Anonymous Anoniem schreef...

Carpentras, daar zat ik ooit een middagje op een terras met Jeanne Moreau, al klinkt dat stoerder dan het in werkelijkheid was. Het was ergens in de zone pietonne en dat lijken we op de foto ook te zien, dus wie weet...Ik stem voor Carl. Al blijf ik natuurlijk bij Nice als enig juiste antwoord. Maar... correctie op de term Vieux Port want dat is een begrip uit Marseille denk ik. Ik bedoelde de haven van Nice naast dat buurtje met die restaurants en die berg waar je kunt wandelen.

9/7/08 22:22  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Dat ik in het zuiden zit, is duidelijk. Hitte, La Marseillaise: daar hoeven we niet moeilijk over te doen.
Maar het zuiden is groot. Nice - hoe kan het ook anders met het recentelijk ontdekte fotoquiztalent - is tot nog toe het dichtstbij.

9/7/08 22:31  
Blogger Simone schreef...

In Rotterdam leest men geen Telegraaf in Amsterdam geen AD(?) Mijn conclusie: in de Bouches du Rhone leest de Correspondent La Marseillaise. Ik gok voorlopig op dit departement. Flickr is al onder mijn vingers gecrasht, zodat ik gedwongen word even pauze te nemen om deze reactie te plaatsen. Eigenlijk zou ik mijn tijd beter kunnen gebruiken om verder te zoeken na mijn gebluf bij de vorige raadplaat... Ik zal hier wel met een gebutst ego uit komen.

9/7/08 22:36  
Blogger Simone schreef...

Eglise ST Louis in Hyères.

9/7/08 23:09  
Blogger vaee schreef...

Diep respect?Of is dit bovenaards,wie het weet mag het zeggen. Geweldig een belofte doen en ook uitvoeren. Gefeliciteerd Simone. Ben er stil van en ik denk mijn mede raad-plaatraders eveneens.
Geef je geheimen prijs. Nog even, niet alleen de eeuwige roem of eeuwige dronkenschap, maar als je zo door gaat wordt er een standbeeld opgericht voor je. Of wordt je misschien wel zalig verklaard.Grrrr

9/7/08 23:28  
Blogger vaee schreef...

Overigens madonna Simone, geef ook even het antwoord op de raadplaat van Carl. Moet voor jou niet zo moeilijk zijn-:)

9/7/08 23:38  
Anonymous Anoniem schreef...

Ja hoor, wil ik er net voor gaan zitten met de focus op het gemeentehuis links van de kerk....
Geweldig Simone, proficiat!

9/7/08 23:51  
Blogger Simone schreef...

Ik kan natuurlijk zeggen dat het een makkie was.
Integendeel, het zweet staat me op de kop, mijn bloeddruk bereikte een waanzinnig hoge waarde en ik had me al voor genomen nooooit meer zo overmoedig te reageren als vorige week. Maar goed, ik voel me nu uiteraard helemaal super geweldig cool en een op en top volhouder! Ik mik er uit vreugde maar wat smileys tegen aan
;-) ;-)) ;-))) excuse-moi Olivier.
Buitenaards ok. Een standbeeld? Nog beter! Ik voel ineens een enorme hebberigheid, arrogantie en verwaandheid opkomen. En de roem daar wacht ik op... Eerder ga ik niet slapen. Ik neem morgen gewoon vrij. Hi hi.
En dan te weten dat ik heel dicht bij die kerk nog gebeden heb dat de uitlaat van mijn auto het vol zou houden tot de dichtstbijzijnde kwikfit...

9/7/08 23:52  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Tsjonge. Hier sta ik ook van te kijken. Temeer ik zelf de naam van de kerk geeneens wist.

Maar ik heb de oplossing gevonden tegen al het raadgeweld en alle liters koffies die me dit kost: ten eerste is er de Bottomless Mug O'Joe bij mij in de straat en voorts heb ik een onmogelijke opgave, die nu alweer te wachten.

10/7/08 00:05  
Blogger vaee schreef...

Hallo Oli4 een felicitatie aan deze madonna was toch wel op zijn plaats geweest, of zie ik dat verkeert? Moeten wij Simone niet zalig verklaren, dat heeft zij toch wel verdient.-:)

10/7/08 00:30  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Helemaal gelijk: hoewel ik in heiligverklaringen ietwat terughoudend ben sinds Sainte-Ingrid terug is uit het oerwoud, feliciteer ik Simone allerhartelijkst !

10/7/08 00:39  
Blogger Simone schreef...

Nee, niet zalig verklaren(doe dat maar in een restaurant na de maaltijd)
Ook al is het vast goed bedoeld, moet ik ook nog naar Rome en daar leiden al zoveel wegen naar toe, moet ik ook nog gaan 'raden' wat de snelste route is..

10/7/08 00:49  
Blogger Simone schreef...

Merci! Voor de felicitaties en de nieuwe raadplaat.
Nog een kwartiertje zoeken en dan vind ik het gezegend voor vandaag.

10/7/08 00:52  
Anonymous Anoniem schreef...

Simone, het wordt tjd voor de ANWB-trofee. Wat een magistrale snelheid en kwaliteit! Dat gebouw leek me zo onbeduidend dat ik daar geen sjokola van kon maken, maar jij wel! Van harte, gele trui aan, op het podium, aan iedere kant een ronde Mister, foto's en de altijd relevante vraag na afloop: wat ging er door je heen?

10/7/08 02:37  
Blogger Carl schreef...

Even een nachtje doen wat de meeste mensen doen (slapen dus, eventueel iets dat daarmee direct kan worden geassocieerd, maar zeker niet computeren) en alweer is er een raadplaat voorbij. Simone, gefeliciteerd. Je zult nu wel vierkante oogjes hebben.

En nu we toch de ANWB-link maken: Vaee, dank voor de bewijzering naar mijn blog. De bezoekersaantallen zijn spectaculair gestegen ;-) Zelfs onze Correspondent heeft er zijn spoor achtergelaten.

10/7/08 09:10  

Een reactie posten

<< Home