zaterdag, maart 07, 2009

Backstage in Moulin Rouge

Photobucket
Danseres Els Reuver maakt zich op. Foto: Moulin Rouge.

Van de repetitiezaal rent ze weer terug naar haar kleedkamer. Fotograaf Ilse Leenders (foto's volgen) en ik hobbelen achter haar aan. We zijn backstage in de Moulin Rouge voor een interview met Els Reuver, een Nederlandse solodanseres.
Ze heeft een paar minuten een Russisch dansje geoefend met een nieuwe danser en moet snel door met de opmaak. Een doolhof van smalle trapjes en gangen scheiden de loges van het oefenzaaltje. Onderweg komen we door een paardenstal, langs garderobes waar rode tooien en andere bekende attributen hangen en langs meerpersoonskleedkamers voor de dansers die het niet tot solist geschopt hebben. Een man passeert met een grote zak waar slangenkoppen uitkomen.
Over vijftien minuten moet iedereen klaar zijn voor de show, zegt een luidspreker. De fotosessie is geslaagd, maar ik heb niet meer dan een paar inleidende vragen kunnen stellen. Ze stelt voor het interview voort te zetten tijdens de voorstelling, wanneer ze af en toe niet op hoeft. Dat lijkt me niet zo'n goed idee.
Ik loop met haar mee naar de kleedkamer, waar ze haar telefoonnummer geeft om een vervolgafspraak te maken. Ik stuit op een andere danseres driekwartnaakt in haar kleedkamer. 'Wacht toch maar even buiten', zegt Els. Telefonisch maken we een nieuwe afspraak: morgenmiddag heb ik een (interview)date met een danseres van de Moulin Rouge, in een café in Saint-Germain-des-Prés.

Labels: , ,

1 Reactie(s):

Blogger Rene Smit schreef...

Zie ook http://www.mooistemeisjevandeklas.nl/afleveringen/2009/els.php

16/3/09 02:14  

Een reactie posten

<< Home