zondag, mei 17, 2009

Weer geen Frankrijk

'Na alles wat we voor jullie gedaan hebben', zeggen de presentatoren van France 3 wanhopig, wanneer zelfs het land waar vrijwel alle Parijse conciërges vandaan komen (Portugal) Patricia Kaas geen punten geeft op het Eurovisie Songfestival in Moskou. Buurland België geeft één schamel punt en ook het 'Franstalige' Roemenië laat Frankrijk puntloos. Dat Kaas uiteindelijk op een achtste plaats eindigt, dankt ze vooral aan Rusland, Zwitserland, Slowakije en Wit-Rusland. Ook Nederland draagt een steentje bij: six points voor Patricia Fromage.
Frankrijk gold - in Frankrijk - echter als een van de topfavorieten. De presentatoren kondigden aan dat het een nek-aan-nekrace zou worden tussen Frankrijk en Noorwegen. Het voormalige oostblok zou weglopen met Kaas en de punten zouden binnenstromen. Nog steeds is het wachten op een eerste overwinning sinds L'oiseau l'enfant van Marie Myriam (1977).

Labels: ,

3 Reactie(s):

Blogger François schreef...

Het was mooooi, wat La Kaas deed. Ze toverde die immense hal en dat podium van vele hectares even om tot de Olympia of de Bobino in Parijs. En de steadycams bleven even op hun pootjes staan om die ogen alle eer te gunnen op het scherm. Hoewel veel mensen allergisch zijn voor haar manier van zingen (ze gooit er af en toe een partij extra lucht in en haar t-s en d-s lijken altijd gevolgd te worden door een h) was er wel veel waardering voor haar bijdrage.
Maar het ESF is toch vooral een gezellig feestje, en daar vormt zo'n liedje misschien een wat sterk contrast. Het Noorweegse viool-knaapje sprak kennelijk een groter publiek aan.
Frankrijk moet maar gewoon dit soort acts blijven sturen, ook voor de plaatsen 2 - 24 zijn er fraaie liedjes nodig en een top tien plaats op 8 is ook mooi.
Dat een jongetje met één viool het wint van de 3 fraaie violen en een cello van Slovenie, dat al in de halve finale afviel, is een treurig gegeven, maar ook daar is wel weer over heen te komen.
Blijft de vraag nog wel: Correspondent, wat vond jij dr nou van?

17/5/09 15:19  
Blogger Olivier van Beemen schreef...

Haha, zal ik aan het wereldwijde web toevertrouwen dat ik € 0,49 heb uitgegeven aan een stem voor Noorwegen? Lijkt me beter van niet... Het leidde overigens slechts tot Norvège, huit points. Kaas deed het voor mij niet, maar wellicht was dat ook een reactie op het extreme chauvinisme van de presentatoren. Liedje best aardig, maar ze oogde te vermoeid voor het songfestival.

17/5/09 17:00  
Blogger François schreef...

Ah joh, zo'n bekentenis op het www, dat leest toch geen mens. Eigenlijk is het wel een mooi statement, 49 cent voor Alexander. Naast alle gestyleerde, plastic en af en toe bloed-ordinaire acts was Fairytale een wonder van onbevangenheid, goedwillendheid en geloof in de Liefde - met viool. Mooi toch?

17/5/09 19:45  

Een reactie posten

<< Home